Η Gazprom ξεκινά την κατασκευή του Turkish Stream τις επόμενες μέρες

© Jason Lee / Reuters
Freepen.gr - Ο ρωσικός ενεργειακός γίγαντας Gazprom θα αρχίσει να κατασκευάζει στο τμήμα της Μαύρης Θάλασσας τον αγωγό φυσικού αερίου Turkish Stream σε λίγες μέρες, σύμφωνα με τον CEO Aleksey Miller, ο οποίος μίλησε σε δημοσιογράφους την Πέμπτη αναφέρει το Russia Today.

"Έχουμε ολοκληρώσει όλα τα προπαρασκευαστικά έργα. Σας αναφέρω ότι είμαστε έτοιμοι να ξεκινήσουμε την κατασκευή της θαλάσσιας έκτασης του αγωγού φυσικού αερίουTurkish Stream σε λίγες μέρες" δήλωσε ο Μίλερ μετά από συνάντηση με το Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν.

Ενόψει του μελλοντικού ανταγωνισμού, της μεταβαλλόμενης δυναμικής της αγοράς στην Ευρώπη, της περιορισμένης επιτυχίας της εισόδου της Gazprom στην Κίνα και της σταδιακής κατάργησης των μακροπρόθεσμων συμβάσεων, η εταιρεία ακολούθησε μια στρατηγική διπλασιασμού της παραουσίας της στην Ευρώπη και εξασφάλισης του μελλοντικού μεριδίου αγοράς της ξεκινώντας τους αγωγούς Nord Stream 2 και Turkish Stream.

Με τον τρόπο αυτό, ο ρωσικός γίγαντας του φυσικού αερίου εφαρμόζει μια στρατηγική που αποσκοπεί στην εξάλειψη της ανάγκης να διέρχεται το φυσικό αέριο μέσω της Ουκρανίας καθώς οι σχέσεις της Μόσχας με το Κίεβο βρίσκονται σε κρίση από τις αρχές του 2014 έως σήμερα.

Η φιλοδοξία της Ρωσίας να εξαγάγει φυσικό αέριο προς την Κίνα φαίνεται να είναι επί του παρόντος ένα όνειρο. Παρά το γεγονός ότι έχει υπογράψει μια πολιτική συμφωνία, σε μεγάλο βαθμό το Πεκίνο δεν έχει δεσμευθεί σε συγκεκριμένους όρους, καθώς πιέζει τη Ρωσία να δεχθεί πολύ χαμηλότερη από την ζητούμενη τιμή εξαγωγής.

Όσον αφορά τον Turkish Stream, Ρωσία και Τουρκία υπέγραψαν τη συμφωνία για τον αγωγό τον περασμένο Οκτώβριο.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail