Να χαιρόμαστε τον Πούτιν - Στηρίζει ανοιχτά την σκοπιανή ψευδομακεδονική προπαγάνδα

Ivanov meets Putin in Kremlin on May 24. Photo: kremlin.ru
Μελίνα Κονταξή
Ιστορικός - Δρ Βαλκανικού Πολιτισμού
O πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν σε συνάντηση του με τον Σκοπιανό ομόλογο του George Ivanov ανέφερε ότι το σλαβικό αλφάβητο και η λογοτεχνία ήρθαν στους Ρώσους από μακεδονικό σε εισαγωγικά έδαφος. 

Όπως είναι γνωστό, απόστολοι των Σλάβων ήταν οι Θεσσαλονικείς αδερφοί Κύριλλος και Μεθόδιος που επινόησαν το αρχαιότερο σλαβικό αλφάβητο το γλαγολτικό. Το κυριλικό αλφάβητο είναι παράγωγο του γλαγολιτικού αλφαβήτου. 

Σκοπιανοί και Βούλγαροι [οι δεύτεροι αντέδρασαν παρεμπιπτόντως στις δηλώσεις Πούτιν] προσπαθούσαν και προσπαθούν να καπηλευτούν και να διαστρεβλώσουν την ιστορία των Αγίων Κυρίλλου και Μεθοδίου. 

Η στάση του Βλαντιμίρ Πούτιν δεν προξενεί καμία έκπλήξη. Σλάβοι στηρίζουν Σλάβους. Ίσως ξεχάσαμε τι μας κόστισε ο πανασλαβισμός. Ενδεικτικό παράδειγμα η Ανατολική Ρωμυλία.

Δε θα έπρεπε όλες οι χαμένες πατρίδες να πονάνε κάποια στιγμή;

Είναι αναγκαίο να ξυπνήσουμε από τις φαντασιώσεις μας. Να σταμάτησουμε να ζούμε στο 1770 προσμένοντας τους Ρώσους να μας φέρουν το σεφέρι. Αν εμείς καταλάβουμε ότι μόνο αν είμαστε αποφασισμένοι να παλαίψουμε θα εξαναγκαστούν Δυτικοί και Ρώσοι να μας θεωρήσουν αναγκαίους για τα συμφέροντα τους και να αναμειχθούν. Έτσι έγινε και το 1821 αλλά δυστυχώς τότε υπήρξε υποδούλωση στα συμφέροντα των νταβατζήδων και όχι εκμετάλλευση τους. 

Μακάρι να μάθουμε.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail