«Μονόδρομος η Διαγραφή Χρέους - Γιατί αντιδρά η Γερμανία - Παγκόσμια Φούσκα»

Μόνο αδαείς δεν αντιλαμβάνονται πλέον ότι χωρίς ονομαστική διαγραφή στο ελληνικό χρέος, ελπίδες ανάκαμψης στην ελληνική οικονομία δεν υπάρχουν, λέει ο οικονομολόγος και συντονιστής του site analyst.gr Βασίλης Βιλιάρδος, μιλώντας στον 9.84. 

Την ίδια ώρα, εξήγησε την παραδοξότητα της παγκόσμιας οικονομικής φούσκας, αφού παρά τις γεωπολιτικές εξελίξεις στον πλανήτη, τα χρηματιστήρια εμφανίζονται ατάραχα και οι Κεντρικές Τράπεζες αγοράζουν αβέρτα μετοχές.

Είπε ακόμη ότι χώρες όπως η Ισπανία και η Ιρλανδία, παρά το ότι είχαν κατά πολύ μεγαλύτερα προβλήματα από την Ελλάδα (υπερχρεωμένος ιδιωτικός τομέας, χρεοκοπημένες τράπεζες, φούσκα ακινήτων), τα κατάφεραν καλύτερα επειδή η δημόσια διοίκηση τους λειτουργεί σωστά – ενώ, αντίθετα, η Ιταλία που είχε λιγότερα προβλήματα και είναι πολύ πιο ισχυρή από την Ελλάδα οδηγείται στην καταστροφή, επειδή ακριβώς έχει τα ίδια ελαττώματα με τη χώρα μας.

Οφείλουμε δε να γνωρίζουμε πως η ασύμμετρη παγκοσμιοποίηση είναι ανελέητη, όσον αφορά τις μη ανταγωνιστικές οικονομίες, ακόμη και τις μεγάλες όπως οι Η.Π.Α.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail