Ίσως η πιο κρίσιμη στιγμή του πολέμου - Ήρθε η ώρα του Τίγρη να σπάσει την πολιορκία του Ντέιρ Εζόρ και τα σχέδια διαμελισμού της Συρίας

Freepen.gr - Οι επίλεκτες δυνάμεις  του Τίγρη υπό το στρατηγό Σουχεΐλ αλ-Χασάν έχουν αποχωρήσει από το μέτωπο της βόρειας Χάμα όπου η κατάσταση έχει τεθεί υπό έλεγχο και σύμφωνα με το αραβικό δίκτυο almasdarnews αναπτύχθηκαν στο μέτωπο της Παλμύρας.

Σκοπός τους είναι να ξεκινήσουν τη σημαντική επίθεση για την απελευθέρωση της στρατηγικής πόλης της Al-Sukhnah που οδηγεί προς Ράκκα αλλά κυρίως το εδώ και περίπου τρία χρόνια πολιορκούμενο Ντέιρ Εζόρ.

Οι Τίγρεις αναμένεται να ξεκινήσουν τη σημαντική επίθεση τις επόμενες ημέρες, καθώς οι άνδρες της 5ης Λεγεώνας ολοκληρώνουν την επιχείρησή τους στα βουνά Al-Sha'er βόρεια της Παλμύρα..

Η Al-Sukhnah βρίσκεται μεταξύ Παλμύρα και Ντέιρ Εζόρ όντας η ανατολικότερη πόλη της επαρχίας της Χομς.

Σε περίπτωση απελευθέρωσής της, τότε ο Συριακός Αραβικός Στρατός θα είναι σε θέση να άρει την πολιορκία της Ντέιρ Εζόρ.

Εκτός όμως της εκδοχής του almasdarnews θα πρέπει να έχουμε υπόψη μας τα όσα δημοσιεύσαμε προχθές στη Freepen.gr σχετικά με την ξαφνική αλλαγή στο συριακό νότο και την "κατάληψη" εδαφών που ήλεγχε η ISIS από τους "μετριοπαθείς" ισλαμιστές. Ενδεχομένως η αποστολή του Τίγρη να έχει διπλό ρόλο, όχι μόνο το σπάσιμο της πολιορκίας του Ντέιρ Εζόρ αλλά και να προστατεύσει την επαρχία της Χομς.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail