Όταν οι γείτονες είχαν χιούμορ - Το τρολάρισμα των εκλογών του 1986

του Μιχάλη Χαιρετάκη

1986 εκλογές στην Τουρκία, σε μια χώρα που προσπαθούσε να βγει ξανά στη δημοκρατία απο το πραξικόπημα του 1980. Υποστηρικτές του κόμματος του Ορθού δρόμου, ενός κόμματος, του Ντεμιρέλ, που είχε απαγορεύσει η στρατιωτική χούντα να συμμετέχει στις εκλογές του 1986 ιδρύουν ένα κόμμα που ονομάζεται BAP (Κόμμα της μεγάλης ανατολής) και στη συνέχεια αλλάζουν τα αρχικά του σε BANAP με σήμα το χάρτη της Τουρκίας και μια μέλισσα.

Αντιδράει όπως είναι φυσικό το κόμμα του Ozal και καταφεύγει στο αρμόδιο δικαστήριο για τις εκλογές, γιατί είχε παρόμοιο σήμα (μέλισσα και χάρτη Τουρκιας) και τα αρχικά του ηταν ANAP. (Σα να κατέβαινε κόμμα στις ελληνικές εκλογές με ονομασία ΝΟΥΔΟΥ, ΤΣΥΡΙΖΑ ή ΜΠΑΣΟΚ και παρόμοιο σήμα)

Οι υπεύθυνοι του BANAP αλλάζουν ξανά την ονομασία του κόμματος σε BAP οπως ήταν αρχικά και βάζουν ως σήμα του κόμματος ενα ταμπούρλο και ένα τζαγκουαρ να βγαίνει απο μέσα ως έμμεση αναφορά στον ντραμίστα γαμπρό του Οζάλ , Asım Ekren και την Jaguar που του είχε κάνει δώρο ο επιχειρηματίας Zeki Berberoğlu.

Φανταστείτε λοιπόν αντίστοιχα ελληνικά κόμματα με λογότυπο φραπέδες, νταούλια, φυστίκια ή γεμιστά ή ότι άλλο φαιδρό εχουν κατα καιρούς εμφανίσει οι κυβερνώντες ως δείγμα σοβαρής πολιτικής.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail