Vesti: Το Πεντάγωνο είχε ενημερώσει τη Μόσχα - Δε χτυπήθηκαν μέρη της βάσης όπου βρίσκονταν Ρώσοι - Μόνο 23 πύραυλοι βρήκαν στόχο

Freepen.gr - Η γνωστή ρωσική ιστοσελίδα vesti.ru αναφέρει σε δημοσίευμά της για την πυραυλική επίθεση με 59 πυραύλους Τόμαχοκ από το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ στην αεροπορική βάση Shayrat στην επαρχία Χομς, ότι η Μόσχα είχε προειδοποιηθεί.

Όπως σημειώνει η vesti.ru το Πεντάγωνο προειδοποίησε εκ των προτέρων για το χτύπημα το Υπουργείο Αμυνας της Ρωσίας και προσθέτει ότι κανένας από τους πυραύλους δεν έπληξε μέρη της αεροπορικής βάσης, όπου θα μπορούσε να βρίσκεται στρατιωτικό προσωπικό των Ρώσων.

Τέλος υπάρχουν αναφορές αμερικανών αναλυτών που υποστηρίζουν ότι τα ρωσικά αεροσκάφη είχαν εγκαταλείψει εγκαίρως το στρατιωτικό αεροδρόμιο του Shayrat ενώ διακινούνται φωτογραφίες από τη βάση και με συριακά αεροπλάνα ανέπαφα.

Επίσης όπως ανακοίνωσε το Ρωσικό ΥΠ.ΑΜ. μόνο οι 23 πύραυλοι από τους 59 έπληξαν τη βάση.



Συνολικά καταστράφηκαν έξι συριακά αεροπλάνα, για τα οποία δε γνωρίζουν αν χρησιμοποιούντο επιχειρησιακά καθώς η SyAF έχει ως επί το πλείστον γηρασμένο στόλο. Εντούτοις αν το Πεντάγωνο είχε ενημερώσει τη Μόσχα, τότε δεν αποκλείεται και συριακά αεροσκάφη που επιχειρούν στον πόλεμο, να εγκατέλειψαν τη βάση.

Ωστόσο υπάρχουν και αεροσκάφη όπως επίσης και δομές του στρατιωτική αεροδρομίου που έμειναν ανέπαφα όπως μαρτυρούν οι παρακάτω εικόνες.

Σε κάθε περίπτωση στην επαρχία της Χομς υπάρχουν δύο ακόμη στρατιωτικά αεροδρόμια ανατολικά του Shairat. Πρόκειται για τη βάση Τ-4 και το αεροδρόμιο της Παλμύρα.

Τέλος οι Ρώσοι ανακοίνωσαν την ενίσχυση της αεράμυνας της Συρίας.



Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail