Από καθαρή τύχη γλύτωσαν μεγαλύτερο μακελειό στην Στοκχόλμη - Τι πραγματικά επιχείρησαν οι τρομοκράτες - Το όχημα VBIED

Freepen.gr - Από καθαρή τύχη γλύτωσαν μεγαλύτερο αιματοκύλισμα στην Στοκχόλμη κατά τη χθεσινή τρομοκρατική επίθεση στο εμπορικό κέντρο της πόλης.

Όπως μετέδωσε ο κρατικός τηλεοπτικός σταθμός SVT επικαλούμενο ανώνυμες πηγές, η σουηδική αστυνομία βρήκε έναν εκρηκτικό μηχανισμό στο κλεμμένο φορτηγό.

Η συσκευή ήταν σε μια τσάντα, αλλά δεν εξερράγη.

Ο εκπρόσωπος της αστυνομίας, Lars Bystrom αρνήθηκε να επιβεβαιώσει το ρεπορτάζ λέγοντας πως «εμείς ποτέ δεν σχολιάζουμε ό,τι εντοπίζουμε».

Ωστόσο είναι ολοφάνερο τι επιχείρησαν οι τρομοκράτες. Πραγματοποίησαν επίθεση όπως εκείνες που υλοποιούν στη Συρία χρησιμοποιώντας οχήματα-βόμβες (car VBIED).

Ο στόχος του οχήματος ήταν όχι απλά να πέσει πάνω στο κατάστημα αλλά να τιναχθεί στον αέρα και να προκαλέσει πρωτόγνωρο μακελειό στη σουηδική πρωτεύουσα.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail