Ο Ερντογάν τα βάζει με το γίγαντα τροφίμων της Ülker για μια διαφήμιση της Πρωταπριλιάς

Freepen.gr - Η Εισαγγελία της Κωνσταντινούπολης  έχει ξεκινήσει έρευνα σε βάρος του μεγαλύτερου παραγωγού τροφίμων της Τουρκίας, Ülker, σε μια τηλεοπτική διαφήμιση που θεωρήθηκε από υποστηρικτές του προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ως ένα δεύτερο μήνυμα για απόπειρα πραξικοπήματος.

«Το Γραφείο του Εισαγγελέα της Κωνσταντινούπολης έχει ξεκινήσει έρευνα, λόγω της διαφήμισης,» δήλωσε ο Külünk, στέλεχος του ΑΚΡ στο tweet του.

Με βάση την έννοια της Πρωταπριλιά και μήνυμα «ήρθε η ώρα διακανονισμού» η διαφήμιση περιέχει εικόνες αστείων κινουμένων σχεδίων με παιδιά που παίζουν την 1η Απριλίου.

Η είδηση μεταδίδεται τόσο από το Komnews όσο και από το turkishminute, γεγονός που περιορίζει την πιθανότητα να πρόκειται περί φάρσας.

Ο Murat Ülker έκανε μια δήλωση στο Twitter, περιγράφοντας την κατάσταση ως «προβοκάτσια» και συνέχισε αρχικά τη διαφημιστική του καμπάνια στα κοινωνικά δίκτυα πυροδοτώντας περισσότερο την οργή των φανατισμένων οπαδών του Ερντογάν. Ωστόσο το σποτ αποσύρθηκε όταν άρχισαν να αγριεύουν οι απειλές για χρήση όπλων.



Και η πρώτη  "τιμωρία" της Ülker


Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail