SHAYRAT: πυροβολισμός στο γάμο του Καραγκιόζη ή προσπάθεια του Τραμπ να φοβίσει τη Βόρεια Κορέα;

Του Son Ofeon

Βηρυτός - Η στρατιωτική διοίκηση της Συρίας είχε απομακρύνει τα περισσότερα μαχητικά από την αεροπορική βάση πριν την χτυπήσουν οι ΗΠΑ με μια πυραυλική επίθεση την Παρασκευή, ανέφερε ο τηλεοπτικός σταθμός al-Mayadeen του Λιβάνου . 

Σε μία νέα σύντομη αναφορά, ο al-Mayadeen ανέφερε ότι το δημοσίευμά του βασίστηκε σε «πληροφορίες».
ΣΧΟΛΙΑ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ
 
Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ βρισκόταν χθες σε συζητήσεις με τον κινέζο πρόεδρο Xi Jinping στο θέρετρο Μar-a-Lago στο Palm Beach.

Tα θέματα συζήτησης για τους Αμερικανούς ήταν οι κινέζικες εμπορικές πρακτικές και η επιθυμία τους να παρέμβει η Κίνα και να περιορίσει τις προσπάθειες της Βόρειας Κορέας για την ανάπτυξη πυρηνικών όπλων.


ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΧΘΕΣΙΝΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΠΗΓΗ http://www.reuters.com/article/us-usa-china-idUSKBN17815O

Σε αυτό το χρονικό διάστημα ο Αμερικανός πρόεδρος αποφάσισε να δείξει δείγμα της Αμερικανικής αποφασιστικότητας.

Διέταξε το ξημέρωμα σήμερα το ναυτικό του να βομβαρδίσει με 59 πυραύλους cruise ένα συριακό αεροδρόμιο ως αντίποινο για την “επίθεση με χημικά του προέδρου Ασσάντ εναντίον αμάχων”.

Το αεροδρόμιο στόχος φιλοξενούσε εκτός των άλλων και αεροπλάνα της Ρωσίας.

Για να μην προκύψει κάποια απώλεια, οι Ρώσοι ειδοποιήθηκαν από τις ΗΠΑ εγκαίρως και απέσυραν όλα τα αεροσκάφη τους.

Αλλά φαίνεται ότι εκτός από αυτούς το ίδιο έκαναν και οι Σύριοι.

Το αποτέλεσμα: ‘Eνα χτύπημα στο γάμο του Καραγκιόζη, όπου βομβαρδίστηκαν “άγρια” τα 40 έρημα υπόστεγα του αεροδρομίου...

ΠΗΓΗ http://www.thedrive.com/the-war-zon...

Σύμφωνα με δηλώσεις του Συριακού στρατού υπήρξαν 6 ανθρώπινες απώλειες και σημαντικές υλικές καταστροφές.

ΠΗΓΗ http://www.jpost.com/Breaking-News/...

Αν κρίνουμε όμως από την αεροφωτογραφία του στόχου, οι “σημαντικές υλικές καταστροφές” ίσως να αναφέρονται στις τρύπες , που άνοιξαν οι πύραυλοι στην έρημο και σε κάποιους ανύποπτους βεδουίνους, που δεν πρόλαβαν να απομακρυνθούν...


ΤΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΣΤΟΧΟΣ ΣΤΗ ΜΕΣΗ ΤΗΣ ΕΡΗΜΟΥ...

Η παραπάνω αναφορά γίνεται με σατυρική διάθεση και δεν έχει σκοπό να υποβαθμίσει τις πολιτικές συνέπειες αυτού του πλήγματος.

Ο εναέριος χώρος της Συρίας προστατεύεται σήμερα αποτελεσματικά από τα ρωσικά αντιαεροπορικά συστήματα.

Η χρήση πυραύλων cruise στο πλήγμα δείχνει ότι οι Αμερικανοί δεν τόλμησαν να διακινδυνεύσουν την ύπαρξη καταρρίψεων αεροσκαφών ή ανθρώπινων απωλειών.

Το αεροδρόμιο που επιλέχθηκε βρίσκεται κοντά στα βορειανατολικά σύνορα του Λιβάνου.

‘Εχει στρατηγική σημασία, γιατί θα μπορούσε να προστατεύσει τον εναέριο χώρο του Λιβάνου σε ενδεχόμενη μελλοντική σύγκρουση του με το Ισραήλ.

Οι ισραηλινοί ήθελαν να καταστραφεί, καθώς φοβούνταν ότι η εγκατάσταση σ’ αυτό αντιαεροπορικών πυραύλων S-300 ή S-400 θα τους στερούσε την αεροπορική υπεροχή στον εναέριο χώρο του Λιβάνου.


Η ΘΕΣΗ ΤΗΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΗΣ ΒΑΣΗΣ ΣΤΟ ΧΑΡΤΗ ΤΗΣ ΣΥΡΙΑΣ

Ο Ντόναλντ Τραμπ απέδειξε σήμερα ότι δεν διαθέτει στρατηγικό μυαλό, αλλά ούτε και πραγματική διάθεση να ρισκάρει στο διεθνή στίβο.

Για να αποδείξει στους κινέζους ότι έχει πυγμή έγινε ίδιος με τον προκάτοχο του στον Λευκό Οίκο.
Επέτρεψε στους συμβούλους του να χρησιμοποιήσουν τις ΗΠΑ για να δώσουν ένα “ανέξοδο” μάθημα στον πρόεδρο ‘Ασσαντ, εκ μέρους των ισραηλινών.

Το χρονικό παράθυρο που επιλέχθηκε είναι ατυχές, καθώς πλησιάζει η περίοδος του ισραηλινού Πάσχα (10 έως 18 Απριλίου) και βρίσκονται σε εξέλιξη σημαντικές πολιτικές αναμετρήσεις σε Τουρκία και Γαλλία.

Η διεθνής τρομοκρατία δραστηριοποιήθηκε και πάλι εναντίον πολιτικών στόχων στη Ρωσία και τη Συρία.

Η επιλογή των στόχων δεν έγινε τυχαία.

Κάποιες κυβερνήσεις επιδιώκουν την ένταση για να καλύψουν τις πολιτικές αποτυχίες και την ανικανότητα τους να δώσουν ορθές λύσεις στα πραγματικά προβλήματα των λαών τους.

Η αντίστροφη μέτρηση για την σύγκρουση ξεκίνησε ήδη με τις “καμήλες” να καγχάζουν στη μέση της ερήμου πριν από την κούρσα (sharyat)...
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail