Η νέα κίνηση των ΗΠΑ στη σκακιέρα - Η ISIS "μετακόμισε" από τη Raqqa στην Deir ez-Zor

Freepen.gr - Σε μια κίνηση τακτικής προχώρησε το Ισλαμικό Κράτος που μπορεί να επηρεάσει την παρατεταμένη επίθεση στη Raqqa. Συγκεκριμένα οι τρομοκράτες της ISIS "ουσιαστικά μετακόμισαν" τη λεγόμενη πρωτεύουσά τους στη Συρία στην ανατολική επαρχία της Deir ez-Zor από τη Raqqa.

Την είδηση ανέφερε το Fox News επικαλούμενο Αμερικανούς αξιωματικούς.

Οι τζιχαντιστές και η στρατιωτική διοίκησή τους βρίσκονται πλέον περίπου 140 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της πόλης Raqqa, σύμφωνα με τα αμερικανικά ΜΜΕ.

Τα ΜΜΕ των ΗΠΑ αναφέρουν πως η κίνηση ήρθε ως επακόλουθο της αυξημένης πίεσης από τους υποστηριζόμενους από τις ΗΠΑ Κούρδους μαχητές.

Ωστόσο δεν αποκλείεται να είναι μια κίνηση τακτικής στα πλαίσια του αμερικανικού σχεδίου διαμελισμού της Συρίας, το οποίο επιτάσσει την εκδίωξη του Συριακού Στρατού από την πόλη της Deir ez-Zor.

Πολλές φορές στο παρελθόν έχει φανεί ότι οι κινήσεις των ΗΠΑ γίνονται σε ένα συντονισμό με το Ισλαμικό Κράτος.

Αρκεί να θυμηθούμε τον "κατά λάθος" βομβαρδισμό του συριακού στρατού που οδήγησε στην απώλεια των θέσεών του στα βουνά γύρω από την αεροπορική βάση της Deir ez-Zor όπως επίσης το πάγωμα της κουρδικής επιχείρησης προς τη Ράκκα που επέτρεψε στα τέλη του 2016 που "επέτρεψε" σε μερικές χιλιάδες τζιχαντιστών να καταλάβουν την Παλμύρα.

Άραγε Μόσχα - Δαμασκός και Τεχεράνη αντιλαμβάνονται τι ακριβώς διακυβεύεται;
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail