Σκηνές από ταινία καταστροφής στα Κανάρια Νησιά - Οχηματαγωγό προσκρούει full ahead και κάνει θρύψαλα κυματοθραύστη του λιμανιού στο Λας Πάλμας

Freepen.gr - Σχέδιο έκτακτης ανάγκης έθεσε σε εφαρμογή από το βράδυ της Παρασκευής (20:30) η τοπική κυβέρνηση των Καναρίων Νήσων καθώς το επιβατηγό-οχηματαγωγό "Volcán de Tamasite" προσέκρουσε με δύναμη πάνω στον κυματοθραύστη που καλύπτει τον πλευρικό δρόμο της αποβάθρας "Sphinx" στο Λας Παλμάς.

Το ατύχημα συνέβη κατά την έξοδο του πλοίου από το λιμάνι Λα Λουζ του Λας Πάλμας για την εκτέλεση του δρομολογίου προς Τενερίφη, όταν προκλήθηκε μπλακ άουτ και έπλευσε ουσιαστικά ακυβέρνητο στον κυματοθραύστη.


Από τη σφοδρή πρόσκρουση του πλοίου της Naviera Armas χτυπήθηκαν σωλήνες τροφοδοσίας πετρελαίου που ήταν εγκιβωτισμένοι με αποτέλεσμα την πρόκληση ρύπανσης καθώς το καύσιμο χύνεται στη θάλασσα. Η κηλίδα έφτασε τα 500 μέτρα πλάτος και τα 3 χλμ μήκος πριν τεθεί σε εφαρμογή το σχέδιο έκτακτης ανάγκης αντιμετώπισης θαλάσσιας ρύπανσης με αποτέλεσμα μέχρι αργά το βράδυ της Παρασκευής η κηλίδα να έχει περιοριστεί δραστικά και αναμένεται σύντομα η ολοκλήρωση του καθαρισμού.

Επίσης διεκόπη η λειτουργία της μονάδας αφαλάτωσης με αποτέλεσμα προβλήματα στην υδροδότηση ορισμένων περιοχών. 

Η εταιρεία ανέφερε πως δεν υπήρξε κανείς τραυματισμός, ωστόσο υπάρχουν δημοσιεύματα για περίπου 12 ελαφρά τραυματισμένους σε σύνολο 140 επιβατών.

Οι αναφορές σε ελληνικά δημοσιεύματα ότι το ατύχημα συνέβη στη Νότιο Αφρική λόγω ισχυρών ανέμων και πως πρόκειται για κρουαζιερόπλοιο δεν ευσταθούν.




Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail