Να τι παθαίνεις, αν είσαι ευσυνείδητος εισαγγελέας στην Τουρκία και διατάζεις έρευνες που κάνουν "τζιζ"

Τούρκοι στρατιώτες σημαδεύουν τους άνδρες της ΜΙΤ μπροστά σε ένα από τα επίμαχα φορτηγά στα Αδανα το 2014
Freepen.gr - O Γενικός Εισαγγελέας της Aγκυρας συνέταξε κατηγορητήριο εναντίον του Εισαγγελέα των Αδάων, Aziz Takci, ο οποίος το 2014 ζήτησε από την αστυνομία να διεξαγάγει έρευνα για φορτηγά που φέρεται να μετέφεραν όπλα σε ισλαμιστές και ομάδες τζιχαντιστών στη Συρία από την Τουρκία υπό την εποπτεία της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών της Τουρκίας (MIT).

Ο Takci, που βρίσκεται στη φυλακή από το 2015,  κινδυνεύει με ποινή φυλάκισης από 7,5 έως 15 έτη για υποτιθέμενη «συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση» (τον συνέδεσαν με τον Γκιουλέν), απομακρύνθηκε από τη θέση του στις 24 Ιανουαρίου 2014, ενώ οι 34 στρατιώτες της χωροφυλακής που συμμετείχαν στην έρευνα των φορτηγών συνελήφθησαν τον Απρίλιο του 2015 ως ύποπτοι για «παράνομη υποκλοπή, κατασκοπεία, παραβίαση της ιδιωτικής ζωής, διαστροφή της δικαιοσύνης για προσωπικές πεποιθήσεις, πλαστογραφία επίσημων εγγράφων, δημιουργία - συμμετοχή - καθοδήγηση τρομοκρατικής οργάνωσης, που προσπαθούν να εμποδίσει και να ανατρέψει την τουρκική κυβέρνηση».

Το σκάνδαλο με φορτηγά της MIT όπως είναι γνωστό στο ευρύ κοινό, ξέσπασε την 1η Ιανουαρίου 2014.

Η κυβέρνηση, με επικεφαλής τον Πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, αρχικά ισχυρίστηκε ότι το φορτίο των φορτηγών ήταν ένα «εθνικό μυστικό», αλλά αργότερα ισχυρίστηκε ότι τα φορτηγά μετέφεραν τρόφιμα ιατροφαρμακευτικό υλικό στον πληθυσμό του Τουρκμενιστάν στη Συρία, κάτι που οι ηγέτες των τελευταίων είχαν απορρίψει ως ισχυρισμό.

Αυτή είναι η κατάληψη όλων όσων επιθυμούν να κάνουν σωστά τη δουλειά τους (εισαγγελέας Αδάνων) και όσων ακολουθούν τις εντολές των ανωτέρων τους (χωροφύλακες).
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail