Αινιγματική δήλωση Ασαντ για την αεράμυνα της Συρίας - Γκάφα ή στάχτη στα μάτια;

Freepen.gr - Σε μια αινιγματική δήλωση προχώρησε ο Σύριος Πρόεδρος, Μπασάρ αλ Ασαντ στη συνέντευξη που παραχώρησε στο πρακτορείο Σπούτνικ σχετικά με την αεράμυνα της Συρίας.

Ο Ασαντ υποστήριξε ότι οι συριακές δυνάμεις δεν μπόρεσαν να αναχαιτίσουν τους πυραύλους Τόμαχοκ επειδή οι τρομοκράτες έχουν καταστρέψει πάνω από το 50% της αεράμυνας της χώρας.

«Δεν μπορούμε να δώσουμε ακριβές νούμερο τώρα, διότι όπως ξέρετε είναι στρατιωτική πληροφορία, αλλά μπορώ να σας πω παραπάνω από το 50%. Ήδη από την πολύ αρχή των εχθροπραξιών, οι τρομοκράτες ξεκίνησαν να καταστρέφουν την αεράμυνα της Συρίας, κάτι που δεν είχε καμία σχέση με τις ειρηνικές διαδηλώσεις».

 Ωστόσο προξενεί εντύπωση το γεγονός να δηλώνει ο Ασαντ σε μια τόσο κρίσιμη συγκυρία πως η συριακή αεράμυνα έχει υποστεί τόσο μεγάλη ζημιά, όταν η Δύση μετά την προβοκάτσια στο Ιντλίμπ απεργάζεται επόμενα σχέδια.

Σε κάθε περίπτωση ο Σύριος Πρόεδρος είναι πάντα πολύ προσεκτικός στα λόγια του και μετρημένος, συνεπώς φαντάζει δύσκολο να υπέπεσε σε ένα τόσο μεγάλο σφάλμα.

Επιπλέον η πυραυλική επίθεση των ΗΠΑ δεν ήταν τόσο επιτυχημένη όταν αγνοείται η τύχη των 36 εκ των 59 και από την στιγμή κατά την οποία το ίδιο απόγευμα βομβαρδιστικά αεροσκάφη απογειώθηκαν από τη βάση του Shayrat. Συν τοις άλλοις, η επίθεση των ΗΠΑ πραγματοποιήθηκε από πολεμικά πλοία στη Μεσόγειο και όχι πολεμικά αεροσκάφη.

Όσες απώλειες κι αν είχε η Συριακή Αεράμυνα στις αρχές του πολέμου (τις ίδιες αρχές που κατέρριψε το τουρκικό RF-4) το πιθανότερο σενάριο είναι πως ο Ασαντ επιθυμεί να παρουσιάσει σκοπίμως την εικόνα μιας σχεδόν κατεστραμμένης αεράμυνας. Οι λόγοι; Πολλοί. Πρώτος και καλύτερος η προστασία της για τις πιο δύσκολες ώρες.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail