Φύσηξε αμμοθύελλα ανατολικά της Παλμύρα και στέλνει τους τρομοκράτες από κει που 'ρθαν

Freepen.gr - Ο Αραβικός στρατός της Συρίας (ΣΣΣ), παράλληλα με τις Λαϊκές Δυνάμεις Αμυνας (NDF) και τη Χεζμπολάχ, ξεκίνησε μια νέα επίθεση στην ανατολική ύπαιθρο της Παλμύρα την Παρασκευή, με στόχο το δρόμο που οδηγεί στις πηγές φυσικού αερού στο Αράκ.

Εμπροσθοφυλακή στην επιχείρηση η νεοσύστατη 5η Λεγεώνα του Συριακού Στρατού η οποία έχει λάβει ρωσική εκπαίδευση και έφερε σε πέρας την απελευθέρωση της Παλμύρα.

Με την υποστήριξη των ρωσικών βομβαρδιστικών κατέστη δυνατό ο στρατός να θέσει υπό τον έλεγχό του διάφορα σημεία του οδικού άξονα Παλμύρα - Ας Σούκνα (πράσινος κύκλος) που αποτελεί το τελευταίο προπύργιο της ISIS στην επαρχία της Χομς.

Οι επίγειες δυνάμεις βρίσκονται πλέον σε θέση βολής από τα πεδία του Αράκ και τις γύρω περιοχές, που βρίσκονται υπό τον έλεγχο των τζιχαντιστών εδώ και περίπου δύο χρόνια.

Η απελευθέρωση των πεδίων του Αράκ ανοίγει το δρόμο για την απελευθέρωση της Ας Σούκνα και εν συνεχεία για το σπάσιμο της πολιορκία του Ντέιρ Εζόρ.

Με μεθοδικά βήματα Μόσχα και Δαμασκός βρίσκονται λίγο πριν την ολοκληρωτική εκδίωξη της ISIS από δύο σημαντικές επαρχίες, του Χαλεπίου και της Χομς. 

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail