Κόλαση στη Μέση Ανατολή - Οι ΗΠΑ χτύπησαν με πυραύλους βάση στη Συρία όπου βρίσκονταν και Ρώσοι - Τι θα κάνει ο Πούτιν

Freepen.gr - Ραγδαίες εξελίξεις στο συριακό πόλεμο όπου πλέον οι ΗΠΑ μετά από έξι χρόνια βρήκαν την (κατασκευασμένη) ευκαιρία που αναζητούσαν για να πλήξουν τη Συρία.

Συγκεκριμένα σήμερα τα ξημερώματα πολεμικό πλοίο του Ναυτικού των ΗΠΑ εκτόξευσε 58 πυραύλους Tomahawk στοχεύοντας την αεροπορική βάση στο Shayrat στην ανατολική Χομς προκαλώντας μεγάλες ζημιές.

Τι γνωρίζουμε μέχρι τώρα σύμφωνα με το αραβικό almasdar news:

- βλήματα έπληξαν το υπόστεγο αεροσκαφών και βυτιοφόρα καυσίμων

- καταστράφηκαν δεξαμενές καυσίμων με αποτέλεσμα να προκληθούν εκρήξεις που προκάλεσαν μεγάλη πυρκαγιά η οποία ακόμη δεν έχει σβήσει

- τουλάχιστον 15 μαχητικά αεροσκάφη υπέστησαν ζημιές ή καταστράφηκαν

-Έχουν σκοτωθεί τρεις Σύριοι, κανένας Ρώσος και αρκετοί από τους συμμάχους του συριακού στρατού

Την ώρα της επίθεσης ήταν και Ρώσοι παρόντες στην αεροπορική βάση.

Η αεροπορική βάση στο Al-Shayrat είναι μια σημαντική στρατιωτική εγκατάσταση που χρησιμοποιείται από την Πολεμική Αεροπορία της Συρίας με στόχο θέσεις των τζιχαντιστών γύρω από την επαρχία της Χομς.

Όσο για τον Τραμπ αποδεικνύεται τελικά χειρότερος του προκατόχου του καλώντας:

«όλα τα πολιτισμένα έθνη να θέσουν τέλος στη σφαγή και στο μακελειό στη Συρία. Διέταξα ένα στρατιωτικό χτύπημα στην αεροπορική βάση στη Συρία  απ΄όπου πραγματοποιήθηκε η χημική επίθεση.Τα χτυπήματα είναι για το ζωτικό συμφέρον  της εθνικής ασφάλειας.

Δίχως κανένα αποδεικτικό στοιχείο, με το χημικό οπλοστάσιο της Συρίας κατεστραμμένο από χρόνια ύστερα από την προβοκάτσια στη Γκούτα το 2013 και την ώρα που Μόσχα-Δαμασκός καθάριζαν τα μέτωπα, οι ΗΠΑ δημιούργησαν την ευκαιρία που ήθελαν.

Τώρα απομένει να δούμε την αντίδραση του Πούτιν.



Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail