Ξεπεράστηκε η κόκκινη γραμμής της κόκκινης γραμμής Μόσχας - Ουάσινγκτον

 Defense Ministry's official spokesman Igor Konashenkov © Anton Novoderezhkin/TASS
Freepen.gr - Το Ρωσικό Υπουργείο Αμυνας αναστέλλει από τις 8 Απριλίου τη λειτουργία της ανοικτής τηλεφωνικής γραμμής επικοινωνίας με το Πεντάγωνο, που είχε δημιουργηθεί στα πλαίσια του Μνημονίου κατανόησης για την πρόληψη των ατυχημάτων και την εξασφάλιση της ασφάλειας των πτήσεων στο συριακό εναέριο χώρο.

Το παραπάνω ανακοίνωσε ο υποστράτηγος Igor Konashenkov, επίσημος εκπρόσωπος του υπουργείου Αμυνας δήλωσε στους δημοσιογράφους την Παρασκευή:

«Περίπου πριν από μία ώρα, ο στρατιωτικός ακόλουθος των ΗΠΑ στη Μόσχα κλήθηκε στο υπουργείο Αμυνας για να παραλάβει ένα υπηρεσιακό σημείωμα, το οποίο αναφέρει ότι η ρωσική πλευρά αναστέλει από τις 00:00 στις 8 Απριλίου την τήρηση των υποχρεώσεων που προκύπτουν από το μνημόνιο για την πρόληψη των ατυχημάτων και την εξασφάλιση της ασφάλειας των πτήσεων κατά τη διάρκεια των επιχειρήσεων στην Αραβική Δημοκρατία της Συρίας».

Όπως αναφέρει το πρακτορείο ΤΑΣΣ, ο Konashenkov διέψευσε αναφορές των μέσων ενημέρωσης των ΗΠΑ σύμφωνα με τις οποίες η Ρωσία είχε αποφασίσει να κρατήσει την τηλεφωνική γραμμή ανοιχτή.

Τέλος δήλωσε ότι το Υπουργείο Άμυνας απέστειλε σχετική κοινοποίηση προς το Πεντάγωνο μέσω της διπλωματικής στρατιωτικής οδού νωρίτερα την Παρασκευή.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail