Ρωσικό κατασκοπευτικό βυθίστηκε στη Μαύρη Θάλασσα μετά από μυστηριώδη σύγκρουση με ζωεμπορικό

Freepen.gr - Το ρωσικό κατασκοπευτικό πλοίο Liman βυθίστηκε στα ανοικτά των ακτών της Μαύρης Θάλασσας στην Τουρκία , βόρεια της Κωνσταντινούπολης και περίπου 18 ν.μ. από την πόλη Κίλυος στις 14:48 τοπική ώρα το μεσημέρι της Πέμπτης μετά από σύγκρουση με το ζωεμπορικό πλοίο Youzarsif H.

Στην περιοχή επικρατούσε πυκνή ομίχλη όπως μπορεί να παρατηρηθεί και στις φωτογραφία. Η αιτία της σύγκρουσης παραμένει ασαφής και ήδη διαπιστώνονται σχετικά ερωτηματικά από αρκετούς σχολιαστές στα κοινωνικά δίκτυα.

Η Μόσχα επιβεβαίωσε το γεγονός καθώς μετά τη σύγκρουση το πλοίο παρουσίασε εισροή υδάτων, την οποία το πλήρωμα δεν κατάφερε να αντιμετωπίσει για να σωθεί το σκάφος..

Ωστόσο και τα 78 μέλη του πληρώματος του Liman το οποίο έπλεε προς την Ανατολική Μεσόγειο και τις ακτές της Συρίας, διασώθηκαν.

Ο Τούρκος Πρωθυπουργός Μπινάλι Γιλντίριμ είχε σχετική τηλεφωνικό επικοινωνία με το Ρώσο ομόλογό του Ντμίτρι Μεντβέντεφ όπου εξέφρασε τη θλίψη του για τη σύγκρουση.









Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail