Η Συρία έφερε δολάρια στη Μόσχα - Πάνω από $ 9 δις τα αμυντικά συμβόλαια της Ρωσίας για το 2016

Freepen.gr - Η Ρωσία υπέγραψε αμυντικά συμβόλαια προς τρίτες χώρας αξίας άνω των 9 δις $ το περασμένο έτος, δήλωσε ο διευθυντής της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Στρατιωτικής και Τεχνικής Συνεργασίας Dmitri Shugayev στην Διπλωματική Ακαδημία του ρωσικού Υπουργείου Εξωτερικών σχετικά με το θέμα: «Στρατιωτική και Τεχνική Συνεργασία της Ρωσίας με Ξένες Χώρες».

Όπως μεταδίδει το πρακτορείο ΤΑΣΣ ο Shugayev ανέφερε:

«Ρώσικες εταιρείες που ασχολούνται με τη στρατιωτική και τεχνική συνεργασία υπέγραψαν συμβάσεις συνολικού ύψους άνω των 9 δις $ το 2016»

Το 2016, πραγματοποιήθηκαν 55 συνεδρίες των διακυβερνητικών επιτροπών, επιτροπών και ομάδων εργασίας για τα θέματα της στρατιωτικής και τεχνικής συνεργασίας με τους ξένους εταίρους της Ρωσίας, πρόσθεσε.

Οι εργασίες για την ανάπτυξη ολοκληρωμένων υπηρεσιών και εγγύησης για τα παρεχόμενα όπλα, αλλά και για τη δημιουργία κέντρων συντήρησης στο έδαφος των ξένων πελατών είναι ένας σημαντικός τομέας της στρατιωτικής και τεχνικής συνεργασίας, σημείωσε ο Shugayev και συμπλήρωσε ότι «σήμερα αυτό είναι μια βασική απαίτηση προς τους παραγωγούς και τους προμηθευτές των στρατιωτικών προϊόντων».

18 διεθνείς συμφωνίες

Η Ρωσία υπέγραψε 18 διεθνείς συμφωνίες στον τομέα της στρατιωτικής και τεχνικής συνεργασίας το περασμένο έτος ενώ σύμφωνα με το Shugayev έγιναν παραδόσεις όπλων σε 52 χώρες που προσέθεσε πως «ο αριθμός των εταίρων μας στον τομέα της στρατιωτικής και τεχνικής συνεργασίας υπερβαίνει τον αριθμό των εκατό των κρατών».
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail