Τώρα οι ΗΠΑ σκοτώνουν «κατά λάθος» και τους συμμάχους τους, Κούρδους στη Συρία - 18 νεκροί - Πως έγινε η γκάφα

Freepen.gr - Μια αεροπορική επιδρομή των ΗΠΑ έπληξε κατά λάθος μια ομάδα μαχητών από τις συριακές Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF) στη δυτική ύπαιθρο της Αλ-Ράκκα σύμφωνα με τοπικούς ακτιβιστές την Πέμπτη.

Ωστόσο αυτό το λάθος στέρησε τη ζωή 18 μελών των SDF  κοντά στην στρατηγική πόλη της Tabaqa στα δυτικά περίχωρα της επαρχίας της Αλ-Ράκκα.

Σύμφωνα με το δημοσιογράφο Wladimir Van Wilgenburg, η Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ πέρασε τη μονάδα των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων για τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους.

Η Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ που σύμφωνα με καταγγελίες των Ιρακινών τα τελευταία δύο χρόνια και παραδοχές των ίδιων της των πιλότων που έχουμε δημοσιεύσει στη Freepen.gr ήταν μαθημένη να βομβαρδίζει αμμόλοφους ή «κατά λάθος» αυτούς που πολεμούν τους τρομοκράτες.

Τώρα βομβάρδισε τους συμμάχους της, Κούρδους που ανέλαβαν τη λάτρα των ΗΠΑ, όταν ο FSA είχε ουσιαστικά καταστεί άχρηστος για την Ουάσιγκτον.


Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail