Παζάρι α λα τούρκα - Άγκυρα σε Μόσχα: Δώστε μας λεφτά, να αγοράσουμε τους S-400

Freepen.gr - Την πρόθεση της Τουρκίας να προμηθευτεί τα ρωσικά αντιαεροπορικά συστήματα άμυνας S-400 σε περίπτωση που η Μόσχα δανειοδοτήσει την αγορά αυτή, αποκάλυψε στον τηλεοπτικό σταθμό "Ρωσία 24" ο γενικός διευθυντής της ρωσικής εταιρείας Rostech, Σεργκέι Τσεμέζοφ.

Ο Τσεμέζοφ σχολιάζει ότι:

«Η Τουρκία εξέφρασε την επιθυμία να της χορηγηθεί δάνειο, αλλά προς το παρόν το ζήτημα δεν έχει αποφασισθεί. Το Υπουργείο Οικονομικών διεξάγει συνομιλίες για το ζήτημα. Μόλις υπογραφεί η συμφωνία και αποφασισθεί το ύψος του δανείου, τότε θα υπογράψουμε το συμβόλαιο πώλησης και για τους S-400».

Από τουρκικής πλευράς, ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου είχε δηλώσει πως οι S-400 συγκαταλέγονται στα προς αγορά αντι-αεροπορικά συστήματα που εξετάζει η Αγκυρα ενώ ο πρέσβης της χώρας στη Ρωσία είχε αναφέρει πως μελετάται η αγορά των συγκεκριμένων όπλων αλλά ακόμη δεν έχει παρθεί η σχετική απόφαση.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail