Προσοχή: Νέο high tech κόλπο για την υποκλοπή των pin από τα ATM! [photos]

Αναδημοσίευση από: ethnos.gr

Για το ανεκπαίδευτο μάτι, αυτό μπορεί να μοιάζει με οποιοδήποτε από τα εκατομμύρια των ΑΤΜ που χρησιμοποιούν οι άνθρωποι καθημερινά για να αποκτούν πρόσβαση στους λογαριασμούς τους.

Αλλά μια μικρή, στο μέγεθος κεφαλιού καρφίτσας, τρύπα, στο πλαστικό περίβλημα, κρύβει ένα ανατριχιαστικό μυστικό που δείχνει πόσο έχουν προχωρήσει οι απατεώνες.

Η αστυνομία του Λονδίνου που ερευνά τις αλλοιώσεις, ανακάλυψε μία μικροσκοπική κάμερα, που ήταν κρυμμένη μέσα σε ένα ψευδές κάλυμμα στην υποδοχή διανομής μετρητών, και που θα μπορούσε να καταγράψει το θύμα την ώρα που πληκτρολογεί το pin του.

Μια φωτογραφία του πίνακα όταν οι αστυνομικοί το ξεκόλλησαν από το μηχάνημα δείχνει το φωτογραφικό εξοπλισμό και το πόσο προσεκτικά τοποθετήθηκε ο μηχανισμός του εσωτερικό του.

Η συσκευή αποκαλύφθηκε σε ένα ATM στο νεκροταφείο του Αγίου Παύλου, στο κεντρικό Λονδίνο τον περασμένο μήνα και είναι μία από τις πολλές παρόμοιες ανακαλύψεις που έγιναν στην περιοχή τις τελευταίες εβδομάδες.

Στις 7 Μαρτίου, μια παρόμοια κάμερα βρέθηκε σε ένα άλλο ΑΤΜ στην περιοχή. Αυτή τη φορά, η τρύπα είχε τοποθετηθεί σε ένα κομμάτι πλαστικό πίσω από το πληκτρολόγιο.

Η αστυνομία του Λονδίνου, έδωσε στη δημοσιότητα τις φωτογραφίες για να δείξει στο κοινό πόσο λεπτές και πόσο καλά συγκαλυμμένες είναι αυτές οι συσκευές.

Πηγή: Daily Mail
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail