Güle güle! Οι Ολλανδοί έστειλαν κυριολεκτικά από κεί που 'ρθε την Τουρκάλα υπουργό - Εκσφενδονίζει απειλές ο Γιλντιρίμ

Freepen.gr - Η Ολλανδία έδωσε ένα γερό μάθημα στην Τουρκία και τους τσαμπουκάδες υπουργούς της Αγκυρας. Η υπουργός Οικογενειακών Υποθέσεων της Τουρκίας, Φατμά Μπετούλ Σαγιάν Καγιά σε μια ακόμη φαρσοκωμωδία είχε διαμηνύσει πως αφού υπάρχει κίνδυνος να απαγορεύσουν τις πτήσεις, θα μεταβεί οδικώς από το Ντίσελντορφ στο Ρότερνταμ.

Ωστόσο οι ολλανδικές αρχές της αρνήθηκαν την πρόσβαση στο τουρκικό προξενείο και στη συνέχεια άνδρες της Αστυνομίας την οδήγησαν στα σύνορα με τη Γερμανία και κυριολεκτικά την έστειλαν από κει που ήρθε.

 Προηγουμένως οι Αρχές της χώρας είχαν απαγορεύσει στην Καγιά να μιλήσει σε υποστηρικτές του Ερντογάν που είχαν συγκεντρωθεί έξω από το τουρκικό προξενείο στο Ρότερνταμ σύμφωνα με το Δήμαρχο της πόλης.

«Η επίσκεψη της Φατμά Μπετούλ Σαγιάν Καγιά ήταν ανεύθυνη. Μέσω επικοινωνίας με τις τουρκικές αρχές τις ενημερώσαμε επανειλημμένα ότι η Καγιά δεν ήταν ευπρόσδεκτη στην Ολλανδία. Παρόλα αυτά εκείνη αποφάσισε να ταξιδέψει» επισημαίνει σε ανακοίνωση η ολλανδική κυβέρνηση.

Από την άλλη πλευρά η Αγκυρα απειλεί με αντίποινα και μάλιστα "με τους πιο σκληρούς τρόπους" στις ενέργειες της Ολλανδίας, τόσο όσον αφορά τον Τσαβούσογλου όσο και την Καγιά.

Ο Τούρκος πρωθυπουργός Μπιναλί Γιλντρίμ δηλώνει:

«Έχουμε διαμαρτυρηθεί για την κατάσταση με τον πιο έντονο τρόπο και έχει μεταφερθεί στις ολλανδικές αρχές ότι θα υπάρξουν αντίποινα με τους πιο σκληρούς τρόπους. Θα απαντήσουμε αναλόγως σε αυτή την απαράδεκτη συμπεριφορά».
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail