Ενεργειακά και γεωπολιτικοί ταραξίες της Ανατολικής Μεσογείου ήταν το μενού Κοτζιά-Τίλλερσον

Freepen.gr - Τα ενεργειακά αλλά και τα ευρύτερα γεωπολιτικά ζητήματα της περιοχής απασχόλησαν τη συνάντηση Κοτζιά - Τίλλερσον στην Ουάσιγκτον.

Όπως αποκάλυψε ο υπουργός Εξωτερικών ο κ. Τίλλερσον περισσότερο άκουγε ενώ μίλησαν για τα ενεργειακά:

«Εξήγησα τα ενεργειακά projects που υπάρχουν στην περιοχή. Νομίζω ότι τα γνωρίζει καλύτερα και από μένα, αλλά αναφέρθηκα στο πως τα βλέπουμε εμείς και στην σημασία που έχει για τους Έλληνες το να εξελιχθεί η Ελλάδα σε ένα κέντρο μεταφοράς διαφόρων μορφών ενέργειας. Παράλληλα, αναφέρθηκα και σε άλλα projects, όπως η δημιουργία οδικών και σιδηροδρομικών δικτύων, δικτύων σταθερότητας στην περιοχή. Τα δίκτυα της ενέργειας, των σιδηροδρόμων, της συνεργασίας μεταξύ Πανεπιστημίων και ερευνητικών κέντρων, εξήγησα ότι είναι πριν από όλα, δίκτυα σταθερότητας και μετά παραγωγής οικονομικών κερδών για εμάς»

Ο κ. Κοτζιάς ανέφερε επίσης πως ο Τίλλερσον ενδιαφερόταν να ακούσει την ελληνική ανάλυση για τα θέματα της περιοχής με γνώμονα το δίπτυχο σταθερότητα και ασφάλεια, αλλά και ποιοι θεωρεί η Ελλάδα ότι υποδαυλίζουν την ειρήνη στην περιοχή.

Όπως ανέφερε ο Ελληνας ΥΠΕΞ, δεν έγινε καμία αναφορά σε Κυπριακό, Σκοπιανό και τη βάση της Σούδας.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail