Φοβάται κατάρρευση τραπεζών η ΕΚΤ; Ζητά μεγαλύτερη προστασία των καταθετών στην Ευρώπη

Freepen.gr - Περισσότερα μέτρα για την προστασία των καταθετών στην Ευρώπη ζήτησε χθες η ΕΚΤ από την Κομισιόν σε περίπτωση χρεοκοπίας μιας τράπεζας ώστε οι πρώτοι να είναι οι τελευταίοι που αναλάβουν το βάρος μιας διάσωσης.

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα ζητά ειδική μέριμνα στη νέα τραπεζική οδηγία της Κομισιόν ώστε οι καταθέτες μιας τράπεζας που καταρρέει να συμβάλλουν στη διάσωση αφού προηγουμένως «κουρευτούν» οι εξασφαλισμένες απαιτήσεις πιστωτών, όπως τα ομόλογα.

 Συγκεκριμένα η ΕΚΤ προτείνει μια τροποποίηση της οδηγίας με την προσθήκη της κατηγορίας των «μη προνομιούχων» (non-preferred) τραπεζικών ομολόγων, τα οποία σε περίπτωση χρεοκοπίας μιας τράπεζας θα «κουρεύονται» κατά προτεραιότητα.

Άραγε η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα προέβη σε αυτήν την κίνηση στα πλαίσια μιας βελτίωσης του θεσμικού πλαισίου υπέρ των καταθετών ή διότι διαβλέπει στο άμεσο μέλλον κατάρρευση πιστωτικών ιδρυμάτων χωρών-μελών της Ε.Ε.;
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail