Ένταση μεταξύ Μόσχας - Τελ Αβίβ. Εκλήθη ξανά ο Ισραηλινός πρέσβης στο ΥΠΕΞ για να εξηγήσεις

Freepen.gr - Σημαντικές διαστάσεις αρχίζει να λαμβάνει η διάσταση ανάμεσα σε Μόσχα και Τελ Αβίβ γύρω από τη Συρία.

Ο Ισραηλινός πρέσβης στη Μόσχα, Cary Koren εκλήθη για δεύτερη φορά μέσα σε λίγα 24ωρα στο υπουργείο Εξωτερικών για εξηγήσεις σχετικά με τις επιχειρήσεις της χώρας του σε συριακό έδαφος.

Αρχικά είχε κληθεί την Παρασκευή σχετικά με το βομβαρισμό συριακών στόχων κοντά σε ρωσικές μονάδες στην Παλμύρα.

Ο αναπληρωτής ΥΠΕΞ, Mikhail Bogdanov ερωτηθείς σχετικά είχε εκφράσει «την ανησυχία του Κρεμλίνου σχετικά με την ελλειπή επικοινωνία και παντελή αδιαφορία για το ρωσικό στρατιωτικό προσωπικό που επιχειρεί μαζί με το Συριακό Αραβικό Στρατό» από τη μεριά του Ισραήλ.

«Η Μόσχα επιθυμεί αποτελεσματικότερη επικοινωνία με τους στρατιωτικούς του Ισραήλ για τη Συρία ώστε να αποφευχθούν τυχόν παρανοήσεις».

Όπως υπογραμμίζει η ισραηλινή DEBKAfile αυτή η δεύτερη κλήτευση του Cary Koren σηματοδοτεί μια αυξανόμενη κρίση μεταξύ Ρωσίας και Ισραήλ σχετικά με τη Συρία.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail