Αυστηρή προειδοποίηση Ιράν σε ΗΠΑ: Οι προκλήσεις σας στον Περσικό Κόλπο μπορεί να έχουν μη αναστρέψιμες συνέπειες

USNS Invincible © Deven B. King / U.S. Navy / Handout via Reuters / Reuters
Freepen.gr - O Ιρανός πλωτάρχης του Ναυτικού, Πλωτάρχης Μαχντί Χασεμί χαρακτήρισε ως αντιεπαγγελματικές τις ενέργειες των ΗΠΑ στον Περσικό Κόλπο προσθέτοντας ότι θα μπορούσαν να προκαλέσουν "μη αναστρέψιμες συνέπειες" αναφερόμενος στο περιστατικό της 4ης Μαρτίου στα Στενά του Ορμούζ όταν πλοίο τον ΗΠΑ άλλαξε πορεία κατευθυνόμενο προς ιρανικά πολεμικά σκάφη.

Σύμφωνα με τον Μαχντί Χασεμί , το USNS Invincible, ένα πλοίο παρακολούθησης συνοδευόμενο από μια ομάδα βρετανικών πλοίων, ενώ διέσχιζαν τα Στενά του Ορμούζ "άλλαξαν κατεύθυνση από τα διεθνή ύδατα όπου έπλεαν και κατευθύνθηκαν προς τα σκάφη του Ναυτικού της Ιρανικής Επαναστατικής Φρουράς".

Το πρακτορείο ειδήσεων Tasnim αναφέρει πως σε μια αντιεπαγγελματική κίνηση και σε ένα ελιγμό που συνοδεύθηκε από προειδοποιήσεις του σκολίσκου του οποίου ηγείτο ο Χασεμί, τελικά το USNS Invincible πλησίασε τα σκάφη σε απόσταση 550 μέτρων.

«Τέτοιες προκλήσεις μπορεί να έχουν μη αναστρέψιμες συνέπειες», δήλωσε ο Χασεμί σύμφωνα με την Tehran Times.

Ο Ιρανός πρόεδρος Χασάν Ρουχανί εξέδωσε επίσης μια προειδοποίηση την Τετάρτη, χωρίς να αναφέρει κανένα συγκεκριμένο περιστατικό. Ωστόσο ήταν ιδιαίτερα αυστηρός:

"Αν αδαείς εχθροί του Ιράν θυμούνται την εισβολή, θα πρέπει να γνωρίζουν ότι οι ένοπλες δυνάμεις μας είναι πολύ ισχυρότερες από ότι το 1980, όταν μας επιτέθηκε το Ιράκ".
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail