Καρφί Βίτσα για ΝΑΤΟ και Λήμνο: δεν ανεχόμαστε να αμφισβητείται η φωνή μας και τα δίκαιά μας στο Αιγαίο

O Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Βίτσας σε συνέντευξη που παραχώρησε, σήμερα Τρίτη 21 Μαρτίου 2017, στο 1ο Πρόγραμμα του ραδιοφώνου της ΕΡΤ και στην δημοσιογράφο Ευαγγελία Μπαλτατζή, ερωτηθείς για την ακύρωση της Νατοϊκής άσκησης λόγω της Λήμνου, απήντησε:

Υπάρχει μια, όχι τωρινή αλλά και παλιότερη λογική, το ΝΑΤΟ να προσπαθεί να παίζει, στα μεταξύ των συμμάχων που το συναπαρτίζουν, έναν ουδέτερο ρόλο. Με αυτή την έννοια, ενώ υπάρχει μια άσκηση που έγινε και πέρσι, όπου μέσα στο πλαίσιο της άσκησης συμπεριλαμβανόταν και η Λήμνος, φέτος ξαφνικά δεν περιελήφθη. 

Αυτό για εμάς ήταν αιτία, ήταν ζήτημα αιχμής, να μην το δεχθούμε να μην συμπεριληφθεί η Λήμνος σε αυτή τη άσκηση, οπότε αφού κάναμε όλες τις διπλωματικές ενέργειες, οι οποίες δεν καρποφόρησαν, τότε και εμείς είπαμε ότι θα αποχωρήσουμε και αποχωρήσαμε από την άσκηση. 

Αυτό πρακτικά μπορεί να σημαίνει και τίποτα αλλά σε επίπεδο συμβολικό σημαίνει ότι εμείς δεν ανεχόμαστε, σε καμία περίπτωση, έστω και ελάχιστα, να αμφισβητείται η φωνή μας και τα δίκαιά μας στο Αιγαίο.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail