Τέλος η Ασπίδα του Ευφράτη - Η Τουρκία τα μαζεύει και αποχωρεί ως μεγάλη χαμένη

photo Anadolu
Freepen.gr - Ο Τούρκος πρωθυπουργός Μπινάλι Yıldırım δήλωσε κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής συνέντευξης την Τετάρτη ότι η επιχείρηση "Ασπίδα του Ευφράτη" κατά της τρομοκρατικής οργάνωσης Daesh έφτασε στο τέλος της:

«Από τώρα και στο εξής, αν λάβουμε δράση εναντίον της Daesh ή οποιασδήποτε άλλης απειλής για την ασφάλειά μας, θα είναι στα πλαίσια μια νέας επιχείρησης» τόνισε ο Yıldırım.

Η Αγκυρα ξεκίνησε την επιχείρηση στα τέλη του περασμένου Αυγούστου συνεργαζόμενη με την τρομοκρατική ομάδα του FSA και ισλαμιστικές φράξιες με σκοπό να καταλάβει την Ιεράπολη και τη Ράκκα.

Εντούτοις βρέθηκε περικυκλωμένη σε ένα μικρό κομμάτι γης από τη Τζαραμπλούς (που κατέλαβαν χωρίς να πέσει τουφεκιά) και την Αλ-Μπαμπ που συμφώνησε να παραδώσει το Ισλαμικό Κράτος μετά από μήνες μαχών κατά τη διάρκεια της οποίας οι τζιχαντιστές επέφεραν σημαντικά πλήγματα απέναντι σε μια ανώτερη αριθμητικά δύναμη.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail