Ούτε τα οπωροφόρα δένδρα και τα δάση δε γλυτώνουν στην Τουρκία - Δείτε τι κάνουν οι εγκάθετοι του Ερντογάν

(Φωτογραφία: Evrensel)
Freepen.gr - Ούτε τα οπωροφόρα δένδρα ούτε τα δάση γλυτώνουν από τη μανία της Αγκυρας

Χιλιάδες οπωροφόρα δέντρα καταστράφηκαν για την «ασφάλεια των κατοίκων» από τις τοπικές φύλακες του χωριού που φέρεται ότι ενεργούν με εντολές από τον τοπικό διοικητή της χωροφυλακής στην επαρχία Σιρνάκ σύμφωνα με την Evrensel.

Τα δέντρα κόπηκαν κατά τον τελευταίο μήνα στην περιοχή Besta της περιοχής Uludere, που βρίσκεται κοντά στα σύνορα με το Ιράκ.

Τα δέντρα κόβονται καθημερινά τις πρώτες πρωινές ώρες του το πρωί από φύλακες του χωριού (φιλοκυβερνητική παραστρατιωτική δύναμη) που συνοδεύεται από στρατιώτες οι οποίοι βρίσκονται παράμερα μη μετέχοντας στην καταστροφή της φύσης.

Αξιωματικοί από την τοπική χωροφυλακή απαίτησαν από τους χωρικούς να κόψουν τα δένδρας και όταν αυτοί αρνήθηκαν, τότε ανέλαβαν οι φρουροί του χωριού.

Γέροντες από διάφορα χωριά που βρίσκονται στην περιοχή πήγαν στο χωροφύλακα ώστε να σταματήσει η καταστροφή, αλλά ο τελευταίος απήντησε ότι «τα δέντρα θα πρέπει να καταστραφούν για τη δική τους ασφάλεια».

Χιλιάδες καρυδιές, μηλιές, αχλαδιές και δαμασκηνιές έχουν ήδη καταστραφεί, αλλά οι χωρικοί σχεδιάζουν να κινητοποιηθούν για να σταματήσουν την περαιτέρω καταστροφή στην περιοχή.

Χιλιάδες δέντρα και δασικές περιοχές έχουν καεί από τις δυνάμεις ασφαλείας κατά τα προηγούμενα χρόνια στα πλαίσια στρατιωτικών επιχειρήσεων σε βάρος των ανταρτών του Κουρδικού Εργατικού Κόμματος (ΡΚΚ).
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail