Πως ο Ερντογάν καταστρέφει την Τουρκική Αεροπορία

Της Μελίνας Κονταξή

Τούρκος αξιωματικός, θύμα των εκκαθαρίσεων του Ερντογάν, περιγράφει τη ζημιά που προξένησε ο Ερντογάν στην Τουρκική αεροπορία.

Όπως αναφέρει ο Τούρκος αξιωματικός, ο αριθμός των πιλότων της Τουρκικής πολεμικής αεροπορίας που έχει εκκαθαριστεί από τις 15 Ιουλίου του 2016 ξεπέρασε τους 550.

Σε μια απελπισμένη προσπάθεια, η Τουρκική κυβέρνηση διπλασίασε τον μισθό των πιλότων και ζήτησε από τους πιλότους που είχαν πάει στην πολιτική αεροπορία να επιστρέψουν. Μόλις 12 επέστρεψαν.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η Τουρκική Αεροπορία αντιμετώπιζε προβλήματα και πριν το πραξικόπημα.

Το 2012 ένα διάταγμα που μείωνε την υποχρεωτική θητεία από τα 15 στα 10 χρόνια, κόστισε στην Τουρκική αεροπορία 53 πιλότους κάθε χρόνο, από το 2012.

Από την Τουρκική Σχολή Πολεμικής Αεροπορίας αποφοιτούν 100 πιλότοι κατά μέσο όρο κάθε χρόνο ενώ 100 πιλότοι κατά μέσο όρο κάθε χρόνο αφήνουν την πολεμική αεροπορία για την πολιτική.

Η αύξηση από 100 σε 153 είχε ήδη ένα μεγάλο αντίκτυπο στην Τουρκική Αεροπορία. Η ανησυχία ήταν τόσο μεγάλη, που το θέμα ήρθε πολλές φορές και στο συμβούλιο των υπουργών και στην Τουρκική εθνοσυνέλευση.

Οι ελλείψεις σε πιλότους πριν τις εκκαθαρίσεις, σε συνδυασμό με τους 551 που εκκαθαρίστηκαν από τότε, δημιουργούν μια απαισιόδοξη εικόνα, αναφέρει ο αξιωματικός. Οι παρατηρήσεις του σίγουρα αξιοπρόσεκτες.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail