Άνω-κάτω στο Υπουργείο Εξωτερικών με τα εγκαίνια των γραφείων της επίσημης αντιπροσωπείας της Λαϊκής Δημοκρατίας Ντόνετσκ


Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου σχετικά με πληροφορίες περί εγκαινίων αυτοαποκαλούμενης "επίσημης αντιπροσωπείας της Λαϊκής Δημοκρατίας Ντόνετσκ" στην Ελλάδα, ο Εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών, Στράτος Ευθυμίου, δήλωσε τα εξής:

«Ουδέποτε η Ελλάδα έχει αναγνωρίσει την αυτοαποκαλούμενη "Δημοκρατία του Ντόνετσκ".

Οποιεσδήποτε ενέργειες υπονομεύουν την εδαφική ακεραιότητα της Ουκρανίας έρχονται σε πλήρη αντίθεση με την πάγια θέση της ελληνικής κυβέρνησης περί σεβασμού της εδαφικής ακεραιότητάς της.

Η προβαλλόμενη σε ειδησεογραφικό πρακτορείο είδηση περί ίδρυσης "επίσημης" αντιπροσωπείας της ως άνω μη αναγνωρισμένης οντότητας προφανώς και δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα».

Όπως διαβάσαμε στο defence-point.gr σημαντικό ρόλο στην πρωτοβουλία αυτή έχει λάβει γνωστός δημοσιογράφος του αριστερού χώρου, ο οποίος έχει αναπτύξει τα τελευταία χρόνια μια συνεπή αρθρογραφία τόσο στο ουκρανικό όσο και το συριακό ζήτημα απέναντι στο πραξικοπηματικό καθεστώς του Κιέβου και τη δυτική επεμβατικότητα μέσω μαριονετών στη Συρία.

Τα εγκαίνια πραγματοποιήθηκαν την Τρίτη το απόγευμα.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail