Ι-Δανικό χαστούκι στην Τουρκία - Γιατί η Κοπεγχάγη "κατσάδιασε" τον Τούρκο πρέσβη για τους "προδότες"

Freepen.gr - «Είναι απαράδεκτο το γεγονός ότι οι Δανοί πολίτες τουρκικής καταγωγής, οι οποίοι επικρίνουν τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αναφέρονται στις τουρκικές αρχές», δήλωσε τη Δευτέρα ο υπουργός Εξωτερικών της Δανίας Anders Samuelsen.

Ο Τούρκος πρεσβευτής στη Δανία εκλήθη από το δανικό Υπουργείο Εξωτερικών για εξηγήσεις, σύμφωνα με δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας Milliyet.

Anders Samuelsen

Ο Samuelsen πρόσθεσε ότι η καταγγελία Δανών πολιτών στις τουρκικές αρχές αποτελεί ποινικό θέμα και για αυτό κάλεσε τον Τούρκο πρεσβευτή "για να ξεκαθαρίσει το ζήτημα".

Η κίνηση αυτή ήρθε μετά από δημοσίευση σχετικού ρεπορτάζ την Κυριακή από τη δανική εφημερίδα Berlingske με τον τίτλο «Δανοί Τούρκοι καταγγέλλονται ως προδότες".

Αρκετές Δανοί πολίτες τουρκικής καταγωγής, συμπεριλαμβανομένου του Ozlem Sara Cekic, πρώην μέλος του κοινοβουλίου για το Σοσιαλιστικό Λαϊκό Κόμμα (SF), ισχυρίστηκε ότι απειλούνται από τους Τούρκους που ζουν στη Δανία. Ο ίδιος δηλώνει επίσης ότι έχουν κατατεθεί σχετικές καταγγελίες ώστε να κινηθεί ποινική διαδικασία για προδοσία στην Τουρκία!
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail