Τι να μας πει η δύσμοιρη Μαρία Κάλλας μπροστά στην πιστόλα του Μπελογιάννη

Ελένη Παπαδοπούλου

Είναι πραγματικά εντυπωσιακό σε τί δίνουν προτεραιότητα σε αυτήν τη χώρα. Βρέθηκαν λεφτά, από ΕΣΠΑ όπως ακούγεται, να φτιάξουν Μουσείο Μπελογιάννη στην Αμαλιάδα, αλλά ο Καμίνης και οι βουλευτές Α Αθήνας, κάτοικοι Βόρειων και Νότιων Προαστίων οι περισσότεροι, έχουν κουλαμάρα τόσα χρόνια να κάνουν Μουσείο ή να κάνουν κάτι τέλος πάντων με το σπίτι της Μαρίας Κάλλας στην Πατησίων.

Διότι στην χώρα που οι σουρρεαλιστές θα λάτρευαν αν ζούσαν, ο Μπελογιάννης έχει μεγαλύτερο ειδικό βάρος από την Κάλλας και αξίζει να γίνεται το σπίτι του Μουσείο,να βλέπουμε την πιστόλα του και να τον εκθειάζουμε που έμεινε πιστός στις ιδέες του. Τώρα ποιές ιδέες ήταν αυτές είναι άλλη συζήτηση.

Η άλλη η Κάλλας η δύσμοιρη τί να μας πει μπροστά στον Μπελογιάννη. Που τραγούδησε δυο άριες και νομίζουμε ότι κάτι είναι.

Αλλωστε είναι γνωστή η αγάπη που έχουν οι τουρίστες για τον παγκοσμίου φήμης Μπελογιάννη. Κοσμοσυρροή θα γίνει στο μουσείο. Ολοι στην Αμαλιάδα θα τρέχουν. Ολυμπία και μουσείο Μπελογιάννη θα είναι οι δύο ατραξιόν στην Ηλεία.

Με κάτι τέτοια λοιπόν το υπέροχο κτίριο της Πατησίων, η αρ νουβό πολυκατοικία Παπαλεονάρδου, κατασκευής 1925, εκεί όπου έζησε η Κάλλας πριν πάει στην Αμερική, ρημάζει.

Αλλά δεν πειράζει. Εχουμε να κοιτάμε την πιστόλα του Μπελογιάννη, για να μην ξεχνάμε την καφρίλα μας.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail