Η Αγκυρα "κατσάδιασε" το Γερμανό πρέσβη για το μπλόκο του Βερολίνου στο AKP - Σκληρές δηλώσεις στο Twitter

Freepen.gr - Ο Martin Erdmann, πρέσβης της Γερμανίας στην Τουρκία κλήθηκε από το Υπουργείο Εξωτερικών και του ζητήθηκαν εξηγήσεις για την ακύρωση συναντήσεων που έχουν προγραμματιστεί στη Γερμανία για να προωθήσει το κυβερνών Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ)την εκστρατεία του "Ναι" σχετικά με το συνταγματικό δημοψήφισμα της Τουρκίας.

Σύμφωνα με τουρκικά μέσα ενημέρωσης, ο αναπληρωτής γραμματέας Mehmet Kemal Bozay συνάντησε τον Πρέσβη Erdmann στο υπουργείο και του παρέδωσε γραπτή και προφορική διαμαρτυρία της Τουρκίας.

Ο αναπληρωτής γραμματέας δήλωσε ότι η ακύρωση των συναντήσεων των Τούρκων υπουργών στη Γερμανία δε συνάδει με τις αρχές ενός δημοκρατικού κράτους και του κράτους δικαίου.

Ο Υπουργός για θέματα της Ευρωπαϊκής  Ένωσηε, Omer Celik, επέκρινε επίσης τη Γερμανία και έγραψε: «Η Γερμανία ζημίωσε τους δεσμούς μεταξύ των δύο δημοκρατιών και χτίζει ένα ιδεολογικό Τείχος του Βερολίνου που διαχωρίζει τους ανθρώπους μεταξύ".

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail