Ετοιμάζονται να λιώσουν την Αλ Κάιντα - 30.000 Σύριοι στρατιώτες και μαχητές της Χεζμπολάχ με το δάκτυλο στην σκανδάλη

Freepen.gr - Ενώ η προσοχή είναι στραμμένη στην προέλαση του Συριακού Αραβικού Στρατού (ΣΑΣ) στο ανατολικό Χαλέπι, πηγές του αραβικού almasdarnews αναφέρουν τη μεγάλη συγκέντρωση στρατιωτικών δυνάμεων και προχωρημένη υλικοτεχνική προετοιμασία για επίθεση στην περιφέριεα του Ιντλέμπ.

Στην επαρχία αυτή, η οποία ελέγχεται από την Αλ Κάιντα και συνορεύει με την Τουρκία, έχουν μεταφερθεί διάφορες ισλαμιστικές ομάδες κατά τη διάρκεια του πολέμου και ενώ εκκένωναν περιοχές και πόλεις που κατείχαν.

Ωστόσο φαίνεται ότι φυτοζωούν ενώ α. βρίσκονται σε διαμάχες μεταξύ τους, β. δολοφονούνται ηγετικά στελέχη τους σε ειδικές αποστολές, γ. πραγματοποιούνται επιλεκτικοί βομβαρδισμοί από τη SyAF.

Πηγές αναφέρουν ότι μεταξύ 25.000-30.000 στρατιωτών του Σ.Α.Σ., ατης Χεζμπολάχ και των ιρανικών δυνάμεων προετοιμάζονται για μια μεγάλη επιχείρηση στο Ιντλέμπ που αναμένεται να διαρκέσει για τουλάχιστον τρεις μήνες.

Η επιχείρηση θα ξεκινήσει από αρκετούς άξονες, συμπεριλαμβανομένων της Jisr Al-Shughour που βρίσκεται στο δυτικό τμήμα του Ιντλέμπ.

Ο στρατός θα επικεντρωθεί στην Jabal Al-Zawiyah και την Jisr Al-Shughour, ενώ οι Ιρανοί και η Χεζμπολάχ να άρουν την πολιορκία της Kafraya και Al-Fou’aa

Ο Σ.Α.Σ. αναμένεται να αντιμετωπίσει τις ισλαμιστικές φράξιες Harakat Ahrar Al-Sham και Hay’at Tahrir Al-Sham που αυτήν την στιγμή βρίσκονται σε διαμάχη μεταξύ τους.

Πηγές αναφέρουν επίσης ότι οι τζιχαντιστές βρίσκονται στο πιο αδύναμο σημείο στο εσωτερικό του Ιντλέμπ, δεδομένου ότι πολλοί εξ αυτών μεταφέρθηκαν στο βόρειο Χαλέπι.

Αν και οι υλικοτεχνικές προετοιμασίες βρίσκονται στο στάδιο της ολοκλήρωσης, η μάχη δεν είναι πιθανό να αρχίσει σύντομα, λόγω μιας ενδεχόμενης επίθεσης από τον αραβικό στρατό της Συρίας στο βορειοδυτικό τμήμα της επαρχίας του Χαλεπίου και να δημιουργηθεί μια ασφαλής ζωνη γύρω από την πόλη.

Από πολιτικής πλευράς, η Τουρκία δεν θα είναι ιδιαίτερα ευτυχής για αυτήν την επιχείρηση αλλά λίγα πλέον μπορεί να πράξει δεδομένης της παρουσίας του ρωσικού στρατού με το συριακό στρατό.

Η Τουρκία πιθανότατα θα επαναφέρει στο Ιντλέμπ τους τζιχαντιστές που μετέφερε στο βόρειο Χαλέπι και δε θα πράξει τίποτε περισσότερο.

Η απελευθέρωση της επαρχίας του Ιντλέμπ θα έχει μεγάλη σημασία αφού θα σημάνει την ήττα της Αλ-Κάιντα η οποία έχει το προπύργιό της στη συγκεκριμένη επαρχία.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail