Πως έβλεπαν τη γη το 1492; Αυτή είναι η παλαιότερη υδρόγειος του κόσμου

Αναδημοσίευση από: huffingtonpost.gr

Η υδρόγειος που χρονολογείται το 1492, δείχνει την Γη από τα χρόνια της Αρχαίας Ελλάδας θεωρείται ότι δημιουργήθηκε από τον Γερμανό, Martin Behaim, ο οποίος ήταν γνωστός γεωγράφος, ναυτικός, έμπορας και φιλόσοφος. Μάλιστα, λέγεται ότι την δημιούργησε μετά από τα ταξίδια που έκανε σε μέρη όπως η Πορτογαλία και οι Δυτικές Ακτές της Αφρικής. 

Αν και εκείνος έπεισε το συμβούλιο της Νυρεμβέργης να φτιαχτεί η υδρόγειος αυτή, χρειάστηκαν πολλοί τεχνίτες για να της δώσουν την κομψή όψη που βλέπουμε σήμερα, η οποία θυμίζει έργο τέχνης.

behaim globe
MartinBehaim1492
Όσον αφορά την απεικόνιση της Γης τώρα, είναι λογικό να μην υπάρχει ακρίβεια. Στην υδρόγειο απεικονίζεται μόνο μία ήπειρος, η Ευρασία, η οποία περιβάλλεται από πολλά μικρά νησιά και ωκεανούς.
RavensteinBehaim
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail