Αυτοπαγιδεύθηκε ο Ερντογάν! Οι Τίγρεις έφτασαν και συναντήθηκαν με τους Κούρδους της SDF

Στρατής Μαζίδης

Διάδρομος για τη Ράκκα τέλος. Οι Δυνάμεις του Τίγρη κάλυψαν και τα τελευταία χιλιόμετρα απελευθερώνοντας και το εναπομείναν χωριό πριν τη ζώνη ελέγχου των Κούρδων των SDF.

Οι Τουρκικές Ενοπλες Δυνάμεις πλέον περιορίζονται σε ένα μικρό τμήμα της βόρειας Συρίας δίχως καμία ουσιαστική αξία για αυτούς και αυτοπαγιδεύονται.

Η βούλησή τους να κινηθούν προς τη Ράκκα προϋποθέτει πλέον την αναμέτρηση είτε με το συριακό στρατό είτε με τις κουρδικές συριακές δημοκρατικές δυνάμεις (SDF).

Ο μεν Συριακός Στρατός έχει τη στήριξη της Μόσχας, της Τεχεράνης, του Πεκίνο, της Βαγδάτης και της Χεζμπολάχ, οι δε SDF των ΗΠΑ.

Συνεπώς ο Ταγίπ Ερντογάν δεν έχει μόνο να διαλέξει ανάμεσα σε δύο μπαρουτοκαπνισμένους αντιπάλους που δεν έχουν χάσει μάχες, αλλά και σε όσους βρίσκονται πίσω από αυτούς.

Σε κάθε περίπτωση η σημερινή εξέλιξη, εφόσον παγιωθεί, θα αποτελέσει ορόσημο του τουρκικού Βατερλώ στη Συρία.

Φυσικά η πλέον λογική απόφαση θα ήταν η αποχώρηση από τη Βόρεια Συρία. Ωστόσο απέναντί μας έχουμε έναν ψυχικά ασταθή άνθρωπο, ικανό για το χειρότερο.

 Ο Ταγίπ Ερντογάν παγιδευμένος στο δικό του συριακό αδιέξοδο.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail