Focus: Εξι χώρες και όχι μόνο η Ελλάδα κινδυνεύουν να φύγουν από το ευρώ

Αναδημοσίευση από: eleftherostypos.gr

Ολος ο ευρωπαϊκός νότος μαζί με τις Γαλλία και Ολλανδίαα κινδυνεύουν με έξοδο από το ευρώ σύμφωνα με άρθρο του γερμανικού περιοδικού «Focus».

Για την Ελλάδα, τονίζει: «H καταχρεωμένη Ελλάδα δεν έχει σοβαρή έλλειψη χρημάτων, αλλά χρειάζεται και πάλι χρήματα το καλοκαίρι. Η χώρα αντιμετωπίζει σήμερα μια νέα κλιμάκωση της διαμάχης μεταξύ δανειστών και ελληνικής κυβέρνησης για περισσότερα δάνεια. Αμφισβητείται κατά πόσον η Ελλάδα έχει υλοποιήσει αρκετές μεταρρυθμίσεις. Αλλά η Αθήνα δεν είναι η μόνη επισφαλής στη ζώνη του ευρώ. Ο φόβος της διάλυσης του ευρώ αυξάνεται. Αυτό αντικατοπτρίζεται και στις χρηματοπιστωτικές αγορές όλο και περισσότερο».

Για την Πορτογαλία σημειώνει: «Εξακολουθεί να αγωνίζεται με υψηλό χρέος και χαμηλή οικονομική ανάπτυξη».Για την Ιταλία τονίζει: «Είναι ίσως το μεγαλύτερο «προβληματικό παιδί» στη ζώνη του ευρώ. Την άνοιξη του 2018, θα διεξαχθούν οι βουλευτικές εκλογές με το κίνημα κατά του ευρώ να ενισχύεται απειλητικά».

Για την Ισπανία λέει: «Εχει προβλήματα για να πάρει το έλλειμμά της υπό έλεγχο» .

Για την Γαλλία επισημαίνει: «Δεν είναι η οικονομία το πρόβλημα αλλά και η πολιτική που καθιστά τη δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία στην Ευρωζώνη προς αποχώρηση από την ευρωπαικό οικογένεια. Η Λεπέν θέλει την αποχώρηση της Γαλλίας από την ΕΕ και το ευρώ».

Τέλος για την Ολλανδία: «Αν και το λαϊκίστικο δεξιό κόμμα του ακροδεξιού, Γκέερτ Βίλντερς, προηγείται σε πολλές δημοσκοπήσεις ενόψει των βουλευτικών εκλογών του Μαρτίου, είναι απίθανο να βρει εταίρους για να σχηματίσει κυβέρνηση και οι επενδυτές είναι διστακτικοί» .
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail