Η Τσεχία υποστηρίζει τον Τραμπ στο προσφυγικό

Αναδημοσίευση από: euractiv.gr

Ο Πρόεδρος της Τσεχίας Μίλος Ζέμαν ανακοίνωσε δημόσια την υποστήριξη του στην πολιτική του Τραμπ για το προσφυγικό, η οποία έχει εξοργίσει σχεδόν όλη την υφήλιο. Η EurActiv Γερμανίας αναφέρει.

Ο αρχηγός του κράτους της Δημοκρατίας της Τσεχίας υποστήριξε τον Τραμπ πριν από τις εκλογές του Νοεμβρίου και έχει επικρίνει στο παρελθόν τη μετανάστευση από μουσουλμανικές χώρες, χαρακτηρίζοντας την εισροή των προσφύγων ως «μια οργανωμένη εισβολή». Μετά το αμφιλεγόμενο προεδρικό διάταγμα του Τραμπ για τους πρόσφυγες, ο εκπρόσωπος τύπου της τσέχικης προεδρίας Jiri Ovcacek έγραψε στο Twitter το Σάββατο (28 Ιανουαρίου) ότι ο «Trump προστατεύει τη χώρα του, προβληματίζεται για την ασφάλεια των πολιτών του».

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι «η ασφάλεια των Τσέχων πολιτών αποτελεί προτεραιότητα. Τώρα έχουμε συμμάχους στις ΗΠΑ».

Την Παρασκευή (27 Ιανουαρίου), ο Τραμπ υπέγραψε ένα προεδρικό διάταγμα το οποίο απαγορεύει σε αρκετούς πρόσφυγες να μπουν στη χώρα.

Ένας νέος κατάλογος από επτά μουσουλμανικές χώρες έχει συνταχθεί (Συρία, Ιράκ, Ιράν, Λιβύη, Σουδάν, Υεμένη και Σομαλία) και οι πολίτες αυτών των εθνών για τις επόμενες 90 ημέρες δεν θα επιτρέπεται να μπουν στις ΗΠΑ. Ο Ζέμαν είναι ο μόνος που υποστηρίζει τον Τραμπ, καθώς οι Ευρωπαίοι ηγέτες ως επί το πλείστον στέκονται αντίθετοι στην συγκεκριμένη πολιτική και κατήγγειλαν την αλλαγή πλεύσης από την προηγούμενη κυβέρνηση.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, η Γερμανίδα Καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ χρειάστηκε να εξηγήσει την Σύμβαση της Γενεύης στον Τραμπ κατά τη διάρκεια μιας τηλεφωνικής κλήσης, σύμφωνα με εκπρόσωπο του Βερολίνου.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail