Κι αν φύγει το ΔΝΤ…τα μέτρα του θα μείνουν

Αναδημοσίευση από: toxrima.gr

ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΩΝΣΤΑΣ

Τελευταίο οχυρό της Πρώτη Φορά Αριστερά κυβερνητικής προπαγάνδας, είναι η μεγάλη επιτυχία της διαπραγματευτικής ομάδας στην απομόνωση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.

Ανεμίζοντας τώρα την Ευρωπαϊκή σημαία, οι καιροσκόποι διαπραγματευτές προσπαθούν να πείσουν τους απηυδισμένους, ταλαιπωρημένους, ανήσυχους πολίτες αυτής της χώρας, ότι το ΔΝΤ θα αποχωρήσει από το ελληνικό πρόγραμμα και ότι αυτό αποτελεί «θρίαμβο της εθνικής μας στρατηγικής».

Την ίδια στιγμή,
  • η ΠΦΑ Κυβέρνηση καταρτίζει ένα μεσοπρόθεσμο σχέδιο οικονομικής πολιτικής που προβλέπει πρωτογενή πλεονάσματα ύψους 3,5% «τουλάχιστον μέχρι το 2021» αλλά και αργότερα,
  • μαζί μ’ ένα πακέτο «μεταρρυθμίσεων» που προβλέπει εκτός από μαζικές ιδιωτικοποιήσεις και τον διπλασιασμό του ορίου ομαδικών απολύσεων στο 10% (από 5% σήμερα), χωρίς υπουργικό veto και μετάθεση του «εθνικού στόχου» για επαναφορά του θεσμού των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας για «μετά τη λήξη του ελληνικού προγράμματος».
Η ΠΦΑ Κυβέρνηση θέλει να διώξει το ΔΝΤ αλλά να κρατήσει τις πολιτικές του.

Υπόσχεται να υλοποιεί τις μεταρρυθμίσεις που εισηγείται το ΔΝΤ, θα εφαρμόσει –λέει- την εργαλειοθήκη του ΟΟΣΑ, αποδέχεται τον ρόλο του ΔΝΤ «ως τεχνικό σύμβουλο» -άρα ελεγκτή της προόδου εφαρμογής των πολιτικών- αλλά διαφημίζει την απομόνωση του ΔΝΤ.

Η Ελλάδα θα επιχειρήσει –νομίζουν- να βγει στις αγορές ενώ το ΔΝΤ θα διαφημίζει εμπράκτως την μη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους και οι Ευρωπαίοι θα υπόσχονται «μελλοντικές παρεμβάσεις» ώστε η εξυπηρέτηση των τοκοχρεολυσίων ποτέ να μην ξεπεράσει το 15% του ΑΕΠ.
  • Η ΠΦΑ Κυβέρνηση χρησιμοποιεί τον Δούρειο Ίππο της μείωσης του Αφορολόγητου ορίου. Όσο πιο μεγάλη θα είναι η μείωση του αφορολόγητου ορίου τόσο μεγαλύτερες πιθανότητες έχει να επιβιώσει η «προσωπική διαφορά» στις συντάξεις.
  • Οι υφιστάμενοι συνταξιούχοι θα συνεχίζουν να εισπράττουν τα σημερινά επίπεδα συντάξεων αλλά λόγω της μείωσης του αφορολογήτου θα πληρώνουν περισσότερους φόρους και κρατήσεις άρα θα επιστρέφουν στο Κράτος τα χρήματα που εισπράττουν.
Η ΠΦΑ Κυβέρνηση κοροϊδεύει προκλητικά τους πολίτες αυτής της χώρας. Προσβάλει τη νοημοσύνη και χρησιμοποιεί διχαστικά συνθήματα μόνο για να προκαλέσει συναισθήματα οργής που τυφλώνουν τη λογική.

Οι Έλληνες χειροκροτούν και ψηφίζουν. Άξιοι των παθών τους…
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail