Η τέλεια παγίδα στήνεται στον Κυριάκο - Η κεντροδεξιά παρένθεση προετοιμάζεται

Του Στρατή Μαζίδη

Νομοθέτηση προληπτικών μέτρων συμφώνησε η ελληνική κυβέρνηση σύμφωνα με όλα όσα διαβάζουμε στα ΜΜΕ.

Μέτρα που θα ψηφιστούν σήμερα και θα εφαρμοστούν το 2019, με άλλα λόγια αποφάσεις που άλλος θα λάβει και έτερος θα εκτελέσει. Όπως το ασφαλιστικό του Κατρούγκαλου.

Η νομοθέτηση προληπτικών μέτρων για μετά το 2018 αποτέλει σαφέστατη ένδειξη ότι η κυβερνητική στόχευση δεν περιλαμβάνει εκλογές στον ορίζοντα. Όσο για την ανταποδοτική μείωση φόρων, νομίζω κανείς δεν το πιστεύει. Αν είναι να πάμε σε νέα φορολογικά βάρη, τότε προς η ελάφρυνση άλλων φόρων όπως ο ΕΝΦΙΑ;

Η παρούσα κυβερνητική συμμαχία γνωρίζει πολύ καλά πως δύσκολα θα ξαναβρεθεί στην ίδια θέση μετά από πιθανή εκλογική αναμέτρηση. Η κοινοβουλευτική δύναμη του ΣΥΡΙΖΑ θα συρρικνωθεί στο μέγιστο βαθμό ενώ οι ΑΝΕΛ είναι πολύ πιθανό να μην εισέλθουν ξανά στη Βουλή.

Συνεπώς τι είναι καλύτερο; Να φύγεις τώρα ή στο τέλος, έστω και με χειρότερα ποσοστά αλλά έχοντας περίπου 4 χρόνια στην κυβέρνηση και απολαύσει όλα όσα δικαιούται ένας βουλευτής;

Τότε θα έρθει ο Κυριάκος Μητσοτάκης και είτε αυτοδύναμος είτε όχι, θα κληθεί να εφαρμόσει αποφάσεις με παρελθόν διετίας σε μια χώρα της οποίας ο λαός εύκολα ξεχνά και δεν αναλύει σε βάθος. Ας αναλογιστούμε μόνο τι ποσοστά απέσπασε ο ΣΥΡΙΖΑ το Σεπτέμβριο του 2015 και πόσο άρχισε να υποχωρεί λίγες εβδομάδες μόνο μετά όταν άρχισαν να φαίνονται στην πραγματικότητα τα όσα είχε αποδεχθεί το περασμένο - τότε - καλοκαίρι.

Η επόμενη κυβέρνηση θα αναλάβει υπό πολύ δύσκολες συνθήκες. Το υπάρχον δυναμικό της ΝΔ δε δείχνει πως θα διαφέρει πολύ από εκείνο που επέβαλε στο Σαμαρά πχ αντί για ΕΝΦΙΑ στα χωράφια να φορτώσει κι άλλο τα συνήθη φορολογικά θύματα των αστικών κέντρων. 

Με άλλα λόγια πολύ δύσκολα μια κυβέρνηση Μητσοτάκη θα μπορέσει να προχωρήσει άμεσα σε αναγκαίες κινήσεις όπως πχ περικοπή δαπανών και ελάφρυνση φόρων, ενώ κανείς δεν εγγυάται ότι η Ευρώπη θα του δώσει χώρο και χρόνο μόλις αναλάβει.

Υπό αυτές τις συνθήκες δε θα μπορούσε να αποκλειστεί μια πτώση της επόμενης κυβέρνησης και νέας προσφυγής στις κάλπες αλλά με το νέο εκλογικό νόμο.

Η τέλεια παγίδα στήνεται στον Κυριάκο Μητσοτάκη...
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail