Τέλος το ειδύλλιο με τον Πούτιν - Ο Τραμπ περιμένει η Ρωσία να επιστρέψει την Κριμαία στην Ουκρανία

Freepen.gr - Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Donald Trump φάνηκε να το παίζει δύσκολος στη Ρωσία καθώς αναμένει από τη Μόσχα να "επιστρέψει" τη χερσόνησο της Κριμαίας στην Ουκρανία, όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου στους δημοσιογράφους.

Ο Spicer ανέφερε ότι η Ρωσία "κατέλαβε" την Κριμαία επί διοικήσεως Ομπάμα και πως ο πρσεβευτής των ΗΠΑ στον ΟΗΕ, Nikki Haley (που διορίστηκε από τον Τραμπ) "κατήγγειλε έντονα τη ρωσική κατοχή."

"Ο Πρόεδρος Trump έχει καταστήσει πολύ σαφές ότι ο ίδιος αναμένει η ρωσική κυβέρνηση να αποκλιμακώσει την ένταση στην Ουκρανία και να δρομολογήσει την επιστροφή της Κριμαία" δήλωσε ο Spicer στην εφημερίδα Daily News ενημέρωση την Τρίτη. "Την ίδια στιγμή, ο ίδιος αναμένει - και θέλει να -. να δουλέψει μαζί με τη Ρωσία".

O Haley κατά τη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ στις 2 Φεβρουαρίου δήλψσε πως:

«Η Κριμαία είναι μέρος της Ουκρανίας. Οι κυρώσεις μας που σχετίζονται με την Κριμαία θα παραμείνουν σε ισχύ μέχρι η Ρωσία να επιστρέψει τον έλεγχο της χερσονήσου στην Ουκρανία »

Φαίνεται πάντως ο Haley δεν έχει διαβάσει τις αναφορές και τις αναλύσεις από τη Ρωσία όπου δείχνουν τη ραγδαία άνοδο πολλών επαγγελματικών κλάδων, ιδίως στη γεωργία και κτηνοτροφία μετά την επιβολή των κυρώσεων σε σημείο να σχολιάσει ο Πούτιν πως έκαναν καλό στη χώρα.

Από την πλευρά του, ο Ρώσος απεσταλμένος Βιτάλι Τσούρκιν απήντησε επικαλούμενη το Σύνταγμα των ΗΠΑ και επισημαίνοντας ότι οι κάτοικοι της Κριμαίας με συντριπτική πλειοψηφία ψήφισαν να ενταχθούν στη Ρωσία, μετά το πραξικόπημα του Φεβρουαρίου του 2014 που ανέτρεψε την εκλεγμένη κυβέρνηση στο Κίεβο και υποκινήθηκε, όπως είπε, από τις ΗΠΑ.

Είναι προς το εθνικό και οικονομικό συμφέρον των ΗΠΑ να έχουν μια καλή σχέση με τη Ρωσία, εξήγησε ο Spicer , αλλά είπε ότι ο Haley "μιλάει για τον πρόεδρο" για το θέμα της Κριμαίας.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail