Ραγδαίες εξελίξεις! Νεκροί Τούρκοι στρατιώτες από "κατά λάθος" ρωσικό βομβαρδισμό και πόλεμος Συρίας-Τουρκίας

Στρατής Μαζίδης

Τουλάχιστον τρεις άνδρες του τουρκικού στρατού κατοχής και των ισλαμοφασιστών του FSA σκοτώθηκαν και άλλοι έντεκα τραυματίστηκαν σε "κατά λάθος" αεροπορική επιδρομή των Ρώσων στα περίχωρα της Al Bab.

Οι ΤΕΔ και ο FSA είχαν πετύχει με αιφνιδιαστική επίθεση το βράδυ της Τρίτης και ενώ ο συριακός στρατός πλησίασε σε απόσταση βολής στην Al Bab, να εισέλθουν στις παρυφές της πόλης.

φωτο από το ρωσικό βομβαρδισμό

φωτο από το ρωσικό βομβαρδισμό


Η ροή των πληροφοριών ως προς τον αεροπορικό βομβαρδισμό ήταν αντικρουόμενη ενώ δεν έχει αποσαφηνιστεί ο ακριβής αριθμός θυμάτων καθώς υπάρχουν μέσα που μιλούν για 5 νεκρούς εκτός των τραυματιών.

Αρχικά τα τουρκικά ΜΜΕ είχαν κάνει λόγο για επίθεση με ρουκέτες από την ISIS, στη συνέχεια όμως η τουρκική στρατιωτική διοίκηση στο Ντιγιάρμπακιρ και Τούρκοι αξιωματικοί μιλούσαν για βομβαρδισμό της Συριακής Αεροπορίας.

Ωστόσο όπως μετέδωσε το CNN Turk και επιβεβαίωσαν τόσο το Τουρκικό Γενικό Επιτελείο όσο και η Μόσχα πρόκειται για "κατά λάθος" ρωσική αεροπορική επιδρομή σε θέση των ΤΕΔ (Τουρκικές Ενοπλες Δυνάμεις) στην Al Bab ενώ σε τηλεφωνική συνομιλία των Πούτιν - Ερντογάν, ο πρώτος εξέφρασε τα συλλυπητήριά του για τα θύματα.





Ωστόσο το κτίριο το οποίο χτυπήθηκε όπως αναφέρουν αξιόπιστοι Κούρδοι ακτιβιστές και χρησιμοποιείται από τις ΤΕΔ, δε βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της μάχης της Al Bab και αυτό καθιστά λίγο δύσπεπτο το "κατά λάθος" της Ρωσικής πλευράς.

Επιπλέον οι ίδιοι ακτιβιστές κάνουν λόγο και για νυχτερινή επίθεση της Συριακής Αεροπορίας σε θέσεις του τουρκικού στρατού.

Εν τω μεταξύ φαίνεται ότι Συριακός Στρατός και FSA βρίσκονται πλέον σε συμπλοκή στην περιοχή Abu al-Zendein δυτικά της Al Bab από όπου και το ακόλουθο βίντεο ενώ το τουρκικό πυροβολικό βάλει κατά του συριακού στρατού:



.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail