Να πως λειτουργεί ένα σοβαρό κράτος - Δείτε τι γίνεται σήμερα στο Χαλέπι

Το πάρκο του Χαλεπίου - Φεβρουάριος 2017
Του Στρατή Μαζίδη

Ο τρόπος που λειτουργεί η Συρία στα έξι πλέον χρόνια του πολέμου είναι πραγματικά άξιος θαυμασμού. 

Ουσιαστικά το κράτος λειτουργεί. Ακόμη και στις κατεχόμενες περιοχές πληρώνονται οι μισθοί και δεν σταμάτησε η κυβέρνηση την παροχή βασικών υπηρεσιών όπως το ρεύμα και το νερό, ακόμη και σε βάρος των ελεύθερων περιοχών.

Πχ ενώ βρισκόταν σε εξέλιξη η σφοδρή επίθεση της ISIS στο Ντέιρ Εζόρ, διεξάγονταν κανονικά οι εξετάσεις στο πανεπιστήμιο της πόλης όταν πχ στην Ελλάδα τα αντίστοιχα ιδρύματα είναι έρμαια πότε των καταλήψεων και πότε των απεργιών.

Στο πρόσφατα απελευθερωμένο εν όλω Χαλέπι οι εργασίες τρέχουν γρήγορα.

Ήδη άνοιξε ξανά το αεροδρόμιο της πόλης εδώ και λίγες εβδομάδες ενώ πριν λίγες ημέρες ταξίδεψε ξανά ο υπέργειος σιδηρόδρομος.

Δεν είναι μόνο τα συνεργεία τα οποία έπιαναν δουλειά σχεδόν με το καλημέρα της απελευθέρωσης μιας συνοικίας αλλά και οι ίδιοι οι κάτοικοι που έπιαναν τις σκούπες και τα φτυάρια.

Όπως θα δείτε στις παρακάτω φωτογραφίες των φίλων μας δημοσιογράφων από τη Συρία, οι οποίες είναι ένα κυριολεκτικά μικρό τμήμα των όσων βλέπουμε κάθε μέρα όσοι παρακολουθούμε τα γεγονότα στην περιοχή, το Χαλέπι προχωρά με γοργά βήματα να πιάσει το νήμα στο σημείο που το είχε αφήσει το 2012 όταν η διαμάχη πήρε άγρια μορφή.

Στην Ελλάδα ένα χιόνι έπεσε και παρέλυσαν τα πάντα. 

Αυτή είναι η διαφορά ενός σοβαρού κράτους σε σχέση με το δικό μας. Το πρώτο λειτουργεί κανονικά υπό οποιεσδήποτε συνθήκες. Το δεύτερο ποτέ.




Ο έπαρχος του Χαλεπίου επιθεωρεί τις εργασίες αποκατάστασης στους αυτοκινητόδρομους της πόλης.





Ο αυτοκινητόδρομος Al Hamdaniyah και το τούνελ Al Basil αποδόθηκαν και πάλι στην κυκλοφορία.





Μετά τις απαραίτητες επισκευές άνοιξε εκ νέου ο σταθμός φυσικού αερίου στο Ramouseh.





Τα ρωσικά συνεργεία συνεχίζουν τις αποναρκοθετήσεις. Ακόμη και μέσα σε κούκλες είχαν τοποθετήσει οι τρομοκράτες εκρηκτικούς μηχανισμούς.



Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail