Ραγδαίες εξελίξεις - Πρώτη συμπλοκή των Σύριων με το ασκέρι του Ερντογάν - Η Τουρκία άρχισε πάλι να διαδίδει παραμύθια

Στρατής Μαζίδης

Ραγδαίες εξελίξεις στη Συρία με τον Τίγρη να τρέχει πλέον ανατολικά για να καλύψει μια διαδρομή μόλις 8 χλμ (κατά άλλους 10), να συναντήσει τους Κούρδους των SDF και να φράξουν το δρόμο στο ασκέρι του Ερντογάν και τους ρέμπελους ισλαμοφασίστες του FSA.

Οι δυνάμεις του Τίγρη απελευθέρωσαν τα χωριά Nbatah Kberah (Tafriyat al-Kabeera) και Nbatah Sgerah (Khirbat adh Dhib) στην πορεία τους προς τις ζώνες ελέγχου των Κούρδων κοντά στην Ιεράπολη (Manbij).
Ωστόσο σημειώθηκαν εχθροπραξίες στα περίχωρα της Al-Bab ανάμεσα στο Συριακό Στρατό και τον FSA όπου φαίνεται πως ενεπλάκησαν και Τούρκοι στρατιώτες (ΤΕΔ).


Οι ΤΕΔ ισχυρίζονται ότι σκότωσαν 22 Σύριους στρατιώτες, ωστόσο φαίνεται πως πρόκειται για παραμύθι σαν αυτά με τα ελικόπτερα και τα Ιμια, καθώς ο στρατιωτικός ανταποκριτής του Al-Masdar News, και αξιόπιστος Yusha Yuseef διαψεύδει τις φήμες χαρακτηρίζοντάς τες ως "σκατά".





Επίσης υπάρχουν αναφορές πως ο Συριακός Στρατός ζήτησε τη συνδρομή της Ρωσικής Αεροπορίας και εδώ πλέον αρχίζουν τα δύσκολα καθώς η Τουρκία παίζει με τη φωτιά και η Μόσχα, λογικά, δεν μπορεί να επιτρέψει να επιτεθούν στις δυνάμεις της Δαμασκού.

Την ίδια στιγμή υπάρχουν αναφορές ότι η Τουρκική Αεροπορία έπληξε θέσεις των Κούρδων στην Arimah.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail