Σπιναλόγκα της Ευρώπης - ΥΠΟΙΚ του Τραμπ: Η Ελλάδα είναι πρόβλημα της Ευρώπης

Freepen.gr - Αρνητικό υπήρξε το πρώτο δείγμα της στάσης που θα τηρήσει η κυβέρνηση Τραμπ έναντι της Ελλάδας με βάση το στίγμα που έδωσε ο νέος υπουργός Οικονομικών, Στιβ Μνιούτσιν.

Όπως αναφέρει η Wall Street Journal, ο Μνιούτσιν τάχθηκε υπέρ της σκληρής γραμμής του ΔΝΤ στην περίπτωση της Ελλάδας χαρακτηρίζοντας την κρίση της ελληνικής οικονομίας ως πρόβλημα της Ευρώπης.

Ο Μνιούτσιν συμπλήρωσε πως «συνεργαζόμαστε με τους Ευρωπαίους ομολόγους μας και το ΔΝΤ για την επίλυσή του» αλλά όπως προέκυψε από την πρόσφατη συνάντηση Λαγκάρντ - Μέρκελ, η πρώτη έπαψε πλέον να μιλά για ελάφρυνση του χρέους.

Η γνωστή εφημερίδα αναφέρει ακόμη πως η νέα αμερικανική κυβέρνηση θα μπορούσε να προσφέρει κάλυψη στο ΔΝΤ, ώστε να παραμείνει σταθερό στην σκληρή του θέση έναντι των έντονων γερμανικών πιέσεων για τη συμμετοχή του Ταμείου στο πρόγραμμα.

Η Ελλάδα σε πλήρη απομόνωση μετατρέπεται σε Σπιναλόγκα της Ευρώπης και της Ευρωζώνης.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail