Τουρκικό ελικόπτερο "πέταξε" πάνω από τα Ιμια - Αρχικά τουρκικά ΜΜΕ μίλησαν για πτώση - Διέψευσε αμέσως το Λιμενικό Σώμα

Τη χαμηλή πτήση τουρκικού ελικοπτέρου πάνω από τα Ιμια (δείτε το σχετικό βίντεο του πρακτορείου Ανατολή) μετέφεραν αρχικά τουρκικά ΜΜΕ ως "πτώση" του προκαλώντας συναγερμό κι αναφέροντας ότι είχε "πέσει" σε διεθνή ύδατα και πως είχαν σπεύσει τουρκικά και ελληνικά μέσα διάσωσης.

Ωστόσο η πτώση του ελικοπτέρου δεν επιβεβαιώνοταν από καμία επίσημη πηγή ενώ σε τηλεφωνική επικοινωνία του crashonline.gr  με το Λιμενικό Σώμα, διαψεύστηκε η είδηση καθώς στο σημείο βρίσκεται από το πρωί πλοίο του Ελληνικού Λιμενικού σώματος και δεν έχει δοθεί κάποιο τέτοιο σήμα.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Yeni Safak το ελικόπτερο πραγματοποιούσε πτήση πάνω από τα Ιμια όπου παρέμεινε για πέντε λεπτά.

Ωστόσο όπως αναφέρεται στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha το βίντεο που έδωσαν στην δημοσιότητα οι Τούρκοι πρόκειται για προϊόν μοντάζ καθώς αρχικά φαίνεται στο πίσω μέρος πολλά σπίτια κάτι που δεν συμπίπτουν με τη γεωγραφική θέση των Ιμίων. Το τούρκικο ελικόπτερο φαίνεται να πετάει πολύ κοντά σε ένα βραχώδες μέρος αλλά τίποτα από αυτό δεν θυμίζει τα Ίμια.

Λίγο μετά εμφανίζεται στο βίντεο καλώδια του ρεύματος πράγμα που όπως αναφέρει το ρεπορτάζ του καναλιού σημαίνει ότι έχει τραβηχτεί σε κατοικημένη περιοχή.

Δείτε το βίντεο-ντοκουμέντο του τουρκικού πρακτορείου ειδήσεων Anadolu υπό τον τίτλο «Πτήση-έλεγχος πάνω από τα Ιμια».


Όλα δείχνουν ότι χρειάζεται μεγάλη προσοχή από την ελληνική πλευρά στο Αιγαίο απέναντι στην τουρκική προκλητικότητα η εκφράζεται είτε μέσω των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων, είτε της τουρκικής χωροφυλακής, είτε των τουρκικών μέσων ενημέρωσης.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail