Αγριότεροι κι από τα ίδια τα θηρία της ζούγκλας! Τίγρεις και Τσιτά έχουν πάρει στο κυνήγι τους τζιχαντιστές

Freepen.gr - Όπου φύγει, φύγει οι πάλαι ποτέ κραταιοί τζιχαντιστές της ISIS στο ανατολικό Χαλέπι όπου οι Δυνάμεις του Τίγρη και των Τσιτά τους έχουν πάρει στο κυνήγι.

Μόνο τις τελευταίες 72 ώρες έχουν απελευθερώσει 8 χωριά σε μια περιοχή που μέχρι πριν λίγο καιρό εθεωρείτο απόρθητη.

Οι Δυνάμεις του Τίγρη και των Τσιτά καλπάζουν στην κυριολεξία απελευθερώνοντας το Abu Jabbar Kabeer, τη στρατηγική πόλη Al-Qeteh (Al-Kitah) και το γειτονικό χωριό Manazir Al-Jiraf μετά από σφοδρή μάχη.

Εχθροπραξίες βρίσκονται επίσης σε εξέλιξη κοντά στο Alisah το οποίο αναμένεται να απελευθερωθεί τις επόμενες ώρες.

Πλέον ο Συριακός Στρατός απέχει κάτι λιγότερο από 27 χιλιόμετρα από τις όχθεις του ποταμού Ευφράτη.

Ωστόσο ο πρωταρχικός σκοπός είναι η απελευθέρωση του Deir Hafer, του τελευταίου προπυργίου της ISIS και η προώθηση μέχρι τις ακτές της λίμνης Ασαντ για την οριστική επίλυση του ζητήματος της υδροδότησης του Χαλεπίου.

Με τον τρόπο αυτό οι ισλαμιστές του ISIS θα ξεριζωθούν μια και καλή από τη βόρεια Συρία.

Ο στρατηγός Σουχεΐλ αλ Χασάν έδωσε εντολή για περικύκλωση του Deir Hafer ώστε οι τζιχαντιστές είτε να αποχωρήσουν προς τη Ράκκα είτε να μη φύγει ούτε ένας ζωντανός.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail