Φήμες ως όπλο ή υπήρξε απόπειρα πραξικοπήματος κατά του Βashar al Assad

Αναδημοσίευση από: dimpenews.com

Aπό τις 22 Γενάρη ξεκίνησαν ψίθυροι σχετικά με την υγεία του προέδρου Bachar al-Assad την παραμονή της έναρξης των διαπραγματέυσεων για το συριακό στην Astana, πρωτεύουσα του Καζακστάν.

Από τότε αυτές οι φήμες δεν σταμάτησαν παρά τη διάψευση από τη συριακή προεδρία. Άκούστηκε ότι είχε υποστεί σοβαρό ή ελαφρύ εγκεφαλικό ή ότι πυροβολήθηκε από σωματοφύλακά του και ότι εισήχθη στο νοσοκομείο. Αργότερα επικεντρώθηκαν οι φήμες σε πραξικόπημα ή απόπειρα πραξικοπήματος στο εσωτερικό του συτήματος για την ανατροπή του κυβερνήτη από τον αδερφό του Maher al-Assad, ή τον στρατιωτικό Ali Hassan Suhail.
Δεν είναι η πρώτη φορά από την αρχή του πολέμου που φήμες αναφορικά με την υγεία και την τύχη του προέδρου Assad αναδείχθηκαν αλλά σπανίως καλύφθηκαν από τα δυτικά μέσα.

Στον κόσμο της πολιτικής των μυστικών υπηρεσιών και της ασφάλειας θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν ως όπλο για την επίτευξη σκοπών ή την αποστολή μηνύματος και κάποιες φορές ως ένα πρελούδιο για μια περίοδο προετοιμασίας εξελίξεων…

Στη Συρία σήμερα οι εκπλήξεις παρουσιάζονται τόσο όσο ποτέ κάτι που ευνοεί ένα πλαίσιο μεταξύ πραγματικότητας και φαντασιακού.

(Λιβανέζικο μεγάλο μέσο στις 30.1.17)
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail