Από την Αυστρία ως τη Γερμανία τουρκικό δίκτυο κατασκόπων

Μελίνα Κονταξή

Η Τουρκία έχει δίκτυο πληροφοριοδοτών στην Αυστρία, σύμφωνα με τον Αυστριακό βουλευτή της αντιπολίτευσης Peter Pilz, με στόχο όσους ασκούν κριτική στον Ερντογάν. Το αμφιλεγόμενο δίκτυο σύμφωνα με τον βουλευτή, προωθεί τις πολιτικές του Ερντογάν και λαμβάνει πληρωμές από την Άγκυρα. 

Την ίδια στιγμή, Τουρκικά προξενεία στο Ντίσελντορφ και στο Έσσεν ζητάνε από τους γονείς να κατασκοπεύουν όσους ασκούν κριτική στον Ερντογάν στα Γερμανικά σχολεία, σύμφωνα με εκπαιδευτική συνδικαλιστική οργάνωση (GWE). 

Νωρίτερα οι Γερμανικές αρχές ξεκίνησαν έρευνα για Τούρκους ιμάμηδες συνδεδεμένους με την Τουρκική Ισλαμική Ένωση, για θρησκευτικές υποθέσεις που εικάζεται ότι κατασκόπευαν όσους έκριναν τον Ερντογάν. 

Αναρωτιέμαι πόσο καιρό θα πάρει για να καταδικαστεί ο Τουρκικός ιμπεριαλισμός που κρατάει από το 22 σαν επίσημη πολιτική και όχι ως θεωρητική έκφραση.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail